

Štemberky
Suroviny 30ks
- 100 g Máslo
- 75 g Cukr krystal
- 1 ks Vejce
- 12 g/ pol. lžíce Smetana nebo mléko
- 200 g Hladká mouka
- Jedlá soda-Kávová lžička
- Náplň:
- 200 g Jogurt
- 100 g Višňový džem (nebo z černých třešní)
- 10-15 g Cukr krystal
- Cukr moučka na posypání nebo poleva
Postup přípravy receptu
Povolené máslo, cukr, vejce, soda, smetana a mouka smícháme na těsto a dáme do lednice odpočnout cca na půl hodiny.
Jogurt smícháme s džemem a osladíme.
Odležené těsto rozválíme na váleček a nakrájíme na cca 30 dílků. Pod těsto si podsypeme mouku aby se nám nelepilo. Z každého dílku vytvarujeme kuličku a pomocí malé skleničky tvoříme koláčky (skleničku máčíme v hladké mouce aby se nelepila na těsto).
Koláčky klademe na plech s pečícím papírem a ještě jednou dotvarujeme skleničkou. Plníme rozmíchaným jogurtem s džemem a pečeme v rozpálené troubě na 160°c asi 7-8 minut.
Vychladlé Štemberky pocukrujeme nebo poléváme cukrářskou polevou.
Poznámka od kuchařky
Tento recept patří Martině Štemberové, moderátorce R1 Zak
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Štemberky
-
Tý jo...
Jsi šikulka... Recept vypadá výborně, uložím.
-
Merylas děkuji to mě moc potěšilo
a s tou borůvkovou to má super barvu
tak mě napadlo rozmíchat víc marmelád tak se to dá použít jako barevný koláčky
-
Fantome, dopoledne jsem na Topky nakoukla, líbil se mi Tvůj receptík, tak jsem vyzkoušela. Přidávám bodík
Dovolila jsem přidat taky své foto
Použila jsem borůvkovou marmeládu a jelikož se mi zdála směska trochu řidší - asi použitým jogurtem, přidala jsem lžičku Solamylu. Cením si taky rychlé přípravy, určitě občas upeču
-
Fantom..
-
Jani Ty nedáš pokoj
jsem asi nesehnal krev tak mam po jelitech a plíce neměli taky tak nejsou ani jitrnice
-
No, Fantomku, na zabíječku to moc nevypadá, ale i tak je to k sežrání. No, ale jelito je jelito!
-
Zakulacuji na+10
opravdu to vypadá moc hezky
-
Jejda, ty musí být žůžo
+1
-
No já se asi picnu
parádička
+1
-
děkuji za komentáře
jen pro upřesnění ten džem z kterého bylo děláno na fotkách, jsou černé třešně 75% ovoce, proto to má takovou barvu
-
Zajímavý moučníček
-
mnam! Ta napln musi bejt uzasna.... takze bod!
brzo udelam...ale mam jen sklenku s magorsky vypoulenym dnem!
-
Chlape jeden, Fantome já zírám
jsou moc krásný,hned bych si nabídla,ale nemůžu smím jen dia
tak alespoň bod +1