Štemberky

Suroviny 30ks

100 g Máslo
75 g Cukr krystal
1 ks Vejce
12 g/ pol. lžíce Smetana nebo mléko
200 g Hladká mouka
Jedlá soda-Kávová lžička
Náplň:
200 g Jogurt
100 g Višňový džem (nebo z černých třešní)
10-15 g Cukr krystal
Cukr moučka na posypání nebo poleva

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo, cukr, vejce, soda, smetana a mouka smícháme na těsto a dáme do lednice odpočnout cca na půl hodiny.

  2. Jogurt smícháme s džemem a osladíme.

  3. Odležené těsto rozválíme na váleček a nakrájíme na cca 30 dílků. Pod těsto si podsypeme mouku aby se nám nelepilo. Z každého dílku vytvarujeme kuličku a pomocí malé skleničky tvoříme koláčky (skleničku máčíme v hladké mouce aby se nelepila na těsto).

  4. Koláčky klademe na plech s pečícím papírem a ještě jednou dotvarujeme skleničkou. Plníme rozmíchaným jogurtem s džemem a pečeme v rozpálené troubě na 160°c asi 7-8 minut.

  5. Vychladlé Štemberky pocukrujeme nebo poléváme cukrářskou polevou.

Poznámka od kuchařky

Tento recept patří Martině Štemberové, moderátorce R1 Zak

Komentáře k receptu Štemberky

  • Eliza Eliza

    Tý jo...:-O Jsi šikulka... Recept vypadá výborně, uložím. :-):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Merylas děkuji to mě moc potěšilo:yes: a s tou borůvkovou to má super barvu;-) tak mě napadlo rozmíchat víc marmelád tak se to dá použít jako barevný koláčky:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Fantome, dopoledne jsem na Topky nakoukla, líbil se mi Tvůj receptík, tak jsem vyzkoušela. Přidávám bodík ;-):yes: Dovolila jsem přidat taky své foto:-8 Použila jsem borůvkovou marmeládu a jelikož se mi zdála směska trochu řidší - asi použitým jogurtem, přidala jsem lžičku Solamylu. Cením si taky rychlé přípravy, určitě občas upeču;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Fantom..:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Jani Ty nedáš pokoj:-// jsem asi nesehnal krev tak mam po jelitech a plíce neměli taky tak nejsou ani jitrnice:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, Fantomku, na zabíječku to moc nevypadá, ale i tak je to k sežrání. No, ale jelito je jelito!:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Zakulacuji na+10:yes:opravdu to vypadá moc hezky:-p:-*

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Jejda, ty musí být žůžo :-p :yes: +1

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    No já se asi picnu:-O:-O parádička :-p:yes:+1

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    děkuji za komentáře :-) jen pro upřesnění ten džem z kterého bylo děláno na fotkách, jsou černé třešně 75% ovoce, proto to má takovou barvu;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zajímavý moučníček :-p:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    mnam! Ta napln musi bejt uzasna.... takze bod!:yes: brzo udelam...ale mam jen sklenku s magorsky vypoulenym dnem!:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Chlape jeden, Fantome já zírám:-O:-Ojsou moc krásný,hned bych si nabídla,ale nemůžu smím jen dia:-8tak alespoň bod +1;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: náplňdo jelit kávová náplň mouka domácí jitrnice a jelita recept