Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 240 kJ / 1 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,48 g |
| Tuky | 6,90 g |
| Vláknina | 19,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 351,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamový chléb (s prefermentem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxoX
Moje poznámka
Grahamový chléb (s prefermentem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxoX
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
chléb s prefermentem,
chléb s prefermentem v receptech,
chleba s prefermentem,
grahamový chléb,
grahamovy chleba z trouby,
špaldový chléb recept,
chléb s otrubami do trouby,
grahamový chleba do trouby,
chleb s pate fermentee z celozrné mouky,
pita chleb grahamovy
Suroviny:
voda,
kmín drcený,
sůl,
mouka celozrnná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (8)
Vody je v těstě tak hodně proto, že díky ní pak déle vydrží měkký.
Dlouhým namočením a pak prokvašením mouka změkne a výsledný chleba je pružný a měkký, i když je téměř celý celozrnný