Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 769 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,38 g |
Tuky | 39,37 g |
Vláknina | 7,30 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 2,05 g |
Sůl | 5,17 g |
Sacharidy | 156,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout.
Krok 2: Vykynuté, odpočaté těsto dáme na stůl, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.
Krok 3: Necháme vykynout, jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15 min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)
Zveřejněno 21. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štipkavé brynzové tyčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ko6n
Moje poznámka
Štipkavé brynzové tyčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ko6n
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno 8. 10. 2025 12:59:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 54 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 2 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 2 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 3 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 4 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 4 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 4 hodinami
Tématické fráze:
brynzové sušenky,
brynzové vrtulky,
brynzové tyčky z listového těsta,
brynzové slané tyčky,
vrtulky s brynzou,
slané tyčky z brynzy,
slané bryndzové tyčky recept,
brynzovky-recept,
bryndzove slane cukrovi,
sladké tyčky recept
Suroviny:
voda,
cukr,
olej,
brynza,
sůl,
paprika sušená pálivá,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (15)
Ale ktere ted delat driv
Takze jdu na brynzovky. Je to otazka me tycinkove cti