Veprova panenka s javorovym sirupem a dijon horcici

Vepřové maso Doba přípravy: 10 minut pripravy a nejmene 3 hodiny odlezet 12 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 10 minut pripravy a nejmene 3 hodiny odlezet 12 názorů

Suroviny 6 porcí

2 vepřové panenky o váze asi 350 g každá
2 polévkové lžíce(30 ml) Dijonské hořčice
1 polévková lžíce (15 ml) javorového sirupu
2 kávové lžičky (10 ml) oleje
1 kávová lžičká chilli omáčky pálivé nebo česnekové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme dohromady Dijon hořčici, javorový sirup, olej a pálivou chilli - česnekovou omáčku. Dobře promícháme, aby se vše dobře spojilo.

  2. Natřeme obě vepřové panenky touto marinádou, dáme do plastikového sáčku nebo skleněné nádoby a necháme odležet minimum 3 hodiny a nebo přes noc v ledničce.

  3. Předehřejeme troubu na 190°C, dáme vepřové panenky do nízkého pekáče a pečeme 30-45 minut podle trouby.

  4. Po vydělání z trouby přikryjeme pekáč alobalem a necháme 5 minut odpočinout než nakrájíme.

Poznámka od kuchařky

Vynikajici s bramborovou kasi a zelenymi fazolkami.

Komentáře k receptu Veprova panenka s javorovym sirupem a dijon horcici

Tématické fráze: marináda javorový sirup marinada z javoroveho sirupu veprova panenka recept veprova panenka vepřová panenka dijon dijon omáčka marináda s javorovým sirupem javorový sirup marináda veprova panenka s medem hořčice vepřová panenka recept y javorový hořčičná omáčka marinada javorovy vepřová panenka na chili veprova plec na javorovém sirupu marinada dijon vepřová panenka v javorovém syrupu marináda s medem a javorovým sirupem panenka s medem a horcicic vepřová panenka s dijon marinada z javoroveho sirupa