Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská cibulačka s tousty

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

whitecat whitecat

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 413 kJ /
338 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky2,11 g
Vláknina30,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy50,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polévka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla na olivovém oleji. Osmahlou cibuli přesypat do hrnce, zalít vodou, přidat bujón, sůl, pepř a 15 minut vařit. Poté přilít víno a nechat přejít varem. Odstavit z plamene a okořenit provensálskými bylinkami. Krok 2: Tousty: Chleby jsem nejdřív opekla v toustovači a potom jsem ho potřela máslem, posypala sýrem, lehce osolila a dala rozpéct do trouby.

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky whitecat

Letos jsme byli na dovolené v Prachaticích, hotel Albatros a tam tuhle polévku měli. Chtěla jsem jí potom udělat doma, ale nikde jsem nenašla recept, který by (té vzpomínce) odpovídal. Začala jsem kombinovat několik dostupných návodů na cibulačku a Voila! Výsledek byl na světě.

Je to skvělá vzpomínka na léto a jih vhodná na chmurné a vlhkem prolezlé listopadové večery:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka s tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXKn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulačka s tousty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXKn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: na jejich hokusy pokusy jak udržet krutony křupavé ještě na Labužníku se pamatuji:yes::-D

casino: S tou cibuli mate pravdu, neni to cibule pod gulas, zde by se mela jen dusit. A toustovy chleba tezko zustane krupavy, chce to pekne silne platky bagety.
S korenim lepe setrit, staci spetka tymianu a kousek bobkoveho listu.

Rcp OK
Ale ta fotečka, ale ta fotečka...:-(
Kdysi mě poučili "Frantíci", že jejich cibulačka jest barvy bledé...

whitecat:
Stran toustů (konkrétně krutonků) v polévce:
Roky (s přestávkami;-) jsem hledal způsob jak na krutony, že aby v polévce vydržely min. dvě minuty KŘUPAVÉ.
Této metě jsem se přiblížil restováním pečiva v přebytku tuku (máslo + řepkový olej) :yes:
No, ne každý ale má žlučník v richtiku, že ;-)

Moc dobra polevka, delam taky tak, ale pridavam tymian - bez nej to neni ono.

Já taky nefrancouzsky radši přikusuju, rozmočené toustíky mně taky moc nechutnají;-):-)

Já osobně přikusuji. Dokonce i osmaženou žemli nebo chleba si sypu do polévky postupně, pravě proto, aby to nebylo příliš nacucané. Tousty podávám na talíři uprostřed stolu, a tak je u nás doma nucen přikusovat každý:-))))

Eli -u nás ty tousty jí muž přesně jak Lízinka :-D:-D:-D a já asi dle tradice ;-):-p

Terezko, fakt je, že se polévkou nacucají tak jako tak...:-) Dcera to nesnáší, takže přikusuje asi ne-francouzsky...;-)
Ale máš samozřejmě pravdu.:yes:

Eli, tie tousty posypané syrom patria na polievku a tak sa to vkladá do rúry rozpiecť ( každá porcia zvlášť ). Nie mimo. Vtedy tousty nasiaknu polievkou a sú mäkké, odrojíš ich lyžicou.

Cibulačku vařím docela často, tak dnes byla podle tohoto receptu...:-p
Já akorát nikdy nevím, jak ty tousty jíst...:-8:-))

Dneska zkusím, ale už teďka Ti letí bodík;-)

velmi zajímavá cibulačka;-)+1 whitecat,vítej na topkách;-)

Tématické fráze:
francouzska cibulacka, francouzská cibulačka recept, cibulačka polévka recept, recept na francouzskou cibulačku, cibulacka recept, cibulačka, polevka cibulacka, francouzský cibulačka, recept na cibulačku, polévka cibulová se sýrem a žemlí, polévka francouzská cibulačka, polévky, čibulačka polevka, cibulačka s toustem, polévka cibulačka francouzská, polévky recepty, francouzka.cibulacka jednoduchy recept, cibulačka francouzská, recept na francouzkou cibulačku, provensálská cibulačka

Suroviny:
cibule, voda, bujón zeleninový, víno bílé, olej olivový, máslo, sůl, pepř, koření provensálské, chléb toustový tmavý, sýr strouhaný, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu