Zaječický jablkový perník
Voňavý perník s čokoládovou polevou, který je díky jablkům vláčný i druhý den. Je plný ořechů a rozinek, které moučníku dodají zajímavou strukturu. Přineste ho na podzimní posezení s rodinou a uvidíte, jak rychle zmizí.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 856 kJ / 6 180 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 105,74 g | 
| Tuky | 219,33 g | 
| Vláknina | 59,50 g | 
| Cholesterol | 1,03 g | 
| Sodík | 356 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 915,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí. I se slupkou nahrubo nastrouháme. Zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu.
	Krok 2: Přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej a promícháme. Po částech přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem a promícháme.
	Krok 3: Rychle nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečený moučník necháme vychladnout.
	Krok 4: Z másla, kakaa a cukru připravíme polevu tak, že nad párou necháme všechny suroviny rozpustit a propojit. Stále mícháme. Dle potřeby můžeme zjemnit lžící mléka.
	Krok 5: Vychladlý moučník polijeme polevou a ozdobíme ořechy.
Zveřejněno 24. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zaječický jablkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XKO
Moje poznámka
					
				
Zaječický jablkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7XKO
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jablkovy pernik, 
						
						
							perník s jablky a ořechy, 
						
						
							perník s jablky, 
						
						
							perník jablkový, 
						
						
							poleva z karobu, 
						
						
							jablkový perník s ořechy, 
						
						
							výborný perník s jablky, 
						
						
							pečení perník z jablek, 
						
						
							pečený perník s jablky, 
						
						
							výborný jablkový perník, 
						
						
							jablkovopernikovy moucnik, 
						
						
							perník koláč pečený, 
						
						
							jabkovy pernik, 
						
						
							jablkoví perník, 
						
						
							karobová poleva, 
						
						
							perníky na objednávku, 
						
						
							poleva na jablkový perník, 
						
						
							pernik, 
						
						
							celozrnný perník s jablky, 
						
						
							perník kalorie
						
					
						Suroviny:
						
							jablko, 
						
						
							cukr třtinový, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							olej arašídový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mléko, 
						
						
							ořechy mleté
						
					
	
			
	
Komentáře (7)
Vrch som posypala sekanými lieskovcami, koláč je skutočne vláčny, chuťovo výborný
když jsem makala v JZD u krůt a na porážce a pět měsíců z dvanácti spalovala 10000-15000 kalorií denně, tak jsem si mohla dovolit jíst lecos, ale teď na důchodě a s bolavýma kloubama, který mě pěkně omezujou v pohyblivosti musím kalorie počítat o to víc, že 33 mi vypočítaly na 6800.
z vlašských a lískových oříšků nemám olej vyzkoušený a mimochodem je 4x až 5x dražší než arašidový.