Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kari kousky v kokosové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 188 kJ /
1 240 kcal
Bílkoviny220,00 g
Tuky40,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 800 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne. Krok 2: Do rozpálené pánve Wok vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na měsíčky nakrájenou jednu cibuli a na nudličky nakrájené 4 karotky. Krok 3: Podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka a lehce podusíme. V případě potřeby, můžeme zahustit světlou instantní jíškou, případně dle chuti dosolit. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autora Colombo65

Komu nevadí v teplém jídle chuť kokosu, mohu jen doporučit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQvg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQvg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Uvarene, spapane. Pouzila som do marinady: bazalku, mlete cierne korenie, senovku grecku, garam masala a kurkumu. Dala som aj olivovy olej, aj ked ma skor lakalo dat ghee a nabuduce ho aj dam, trosku ma chut olivoveho v tom rusila. Zahustila som nakoniec trosku s kukuricnym skrobom. No a mrkvicku som vynechala, lebo som nemala. Ale obed bol dobry, takze dakujem za recept, urcite ho odporucam aj ostatnym na vyskusanie a neskor (s dovolenim) pridam aj fotku.

kombinaci masa, kari a kokosového mléka znám a mám ráda, tohle bude dobrota ;-):yes:

Pěkný recept:-p

S kokosovým mlékem jsem ještě nikdy nic nevařila;-)ale receptík je hodně lákavý a fotka moc hezká:yes:+5:yes:

;-) dakujem!

for michsamant:
koriandr,kurkuma,zázvor,sůl,kmín,pískavice,skořice,cukr,hřebíček,
kardamon,paprika mletá sladká,pepř černý,kmín římský,chilli mleté,nové koření.
Hezký den do Indie:-K

To se mi líbí ;-):-p:yes:

3,5 - 4 dcl ;-)

Este otazka, ake koreniny obsahuje to "Indicke kari"?

vyskusam :yes:

Nevím, jestli bych s tímto jídlem doma obstála a já bych se na ně nechala pozvat, chuť je pro mě lákavá.

Prosím, koľko je jedna plechovka mlieka? + bodík.;-)

Tématické fráze:
kuře na kari v kokosovém mléce, kokosová omáčka, omáčka z kokosového mléka, kokosové mléko recept, kuřecí maso v kokosové omáčce, kuře na kari v kokosovém mléku, kuře na kari a kokosovém mléce, kokosové mléko omáčka, kuřecí kousky na kari, kokosove kari, kuřecí kari, indické kuřecí na kari s kokosovým mlékem, kari omáčka z kokosového mléka, kuře na kari s kokosovým mlékem, kuřecí kari kokosové mléko, omáčka kokosové mléko, kuřecí na kari, recepty kokosove mleko, omáčky z kokosového mléka, kari omáčka s kokosovym mlekem

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, sušená bazalka, koření kari, mléko kokosové, karotka, sůl, pepř, jíška světlá instantní, olej olivový, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu