Nadýchaný hrnečkový perník
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 260 kJ / 4 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,68 g |
Tuky | 155,31 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Zveřejněno 14. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Moje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 3 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 3 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 4 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 4 hodinami
Zeleninový krém s restovanými žampiony
Jelen97 před 4 hodinami
Smažená treska
TondaJ před 4 hodinami
Cuketový krém s bílkovými nudlemi
Jelen97 před 4 hodinami
Dršťková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Cuketová pizza
ovocny.caj před 5 hodinami
Jogurtové muffiny
Hansenka před 5 hodinami
Tématické fráze:
perník,
pernik recept,
hrníčkový perník s marmeládou,
perník na plech hrníčkový s jablky,
hrnickovy pernik,
nadýchaný hrníčkový perník,
pernik na plech,
recept na perník,
nadýchaný perník recept,
perník na plech nadýchaný,
nadychany pernik,
pernikova buchta,
recept pernik,
nadýchaný perník s jablky,
hrnkovy pernik,
domácí perník,
hrnickovy pernik s jablky,
hrníčkový recept na perník,
nadýchaný perník na plech,
jemny pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
kakao,
ořechy,
poleva čokoládová,
marmeláda,
kokos strouhaný,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (189)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A s rodinou sme ho snědli hned 1 den
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak za mě dobré.
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Občas se stane, i těm nejlepším, že se něco nepodaří.
Andělsky nadýchaný perník
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Používám špaldovou hladkou mouku a výborný!
Když jsme dělali poprvé, dělala jsem od oka, míchala vidličkou v hrnci a pekla v kamnech. Tak výborný už nikdy neudělám
Jo dnes dělám ve formě tak jsem na to zvědavá . Ale zatím dobrý ????
Doma se po něm vždy jen zapráší a děti ho zbožňují.
dnes jsem vyzkoušela recept poprvé a musím říct, ze vynikající.Do těsta jsem teda přidala místo jednoho vajíčka 2 a trochu skořice, mimo jiné jsem do těsta přidala ještě nastrouhané jablka a vlašské ořechy,potřela ostružinovou marmeládou, tento recept doporučují.Výborné.
Jinak je lepší ten perník ještě vlažný na podél rozříznout a marmeládu dát dovnitř, zůstane i déle vláčný.