Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,00 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 790 mg |
Sodík | 3,70 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše rozkrájíme na větší kousky, čtverečky, kolečka. Vložíme do pekáčku, nejlépe s víkem. Pokud víko není, použijeme k pozdějšímu zakrytí alobal.
Krok 2: Přidáme koření, množství dle potřeby a chutí, vše důkladně promícháme, podlejeme do 3/4 pekáčku vodou, zakryjeme a necháme v troubě na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Pak odkryjeme a pečeme odkryté cca 20 minut. Promícháme, aby se upekly i další strany masa a pečeme dalších 20 minut.
Krok 3: Maso by po ochutnání mělo mít v sobě všechny chutě a vůně přidaných ingrediencí a mělo by se takřka rozpadat.
Krok 4: Podáváme s hranolky nebo bramborami.
Zveřejněno 7. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líná směs - špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxVK
Moje poznámka
Vepřová líná směs - špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxVK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 19 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 22 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Fešák
LuccHansel před 3 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 19 minutami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 40 minutami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 3 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
veprova smes,
pikantní směs z vepřové plece,
recept vepřové špizy,
vepřová líná směs,
smes z vepřové plece,
spizy veprove,
vepřové spíži recept,
vepřová plec směs,
špíz z vepřového,
špízy z vepřového,
veprove smesi,
recept na veprovou smes,
recepty z vepřového,
recept vepřové špizy peceni,
spiz z veprove plece,
spizy z plecka,
veprova smes recept,
recept vepřová směs,
vepřová směs ražniči,
spizi vepřové maso
Suroviny:
plecko vepřové,
paprika čerstvá zelená,
cibulka,
slanina anglická vcelku,
klobása,
žampióny,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
česnek mědvědí
Komentáře (15)
No koukám, že vy už jste se stihla manažersky ("v profilu mám jasně napsáno") naprogramovat sázet sem duplicitní recepty, že
No, uznávám ale, že když jsem asi před půlstoletím potkal v RaJi ražniči volně ložené na talíři, tak jsem myslel, že se kuchař zbláznil, nebo je naložený v lihu...
Nemůžu dát bod, posílám jedno velké+.