Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky pro svobodné pány

Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani náladu na zdlouhavou přípravu klasických bramborových nebo houskových? Vyzkoušejte tuto variantu z brambor a rohlíků. Jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i svobodní pánové.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie762 kJ /
182 kcal
Bílkoviny5,30 g
Tuky1,13 g
Vláknina3,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy36,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Poté nastrouháme najemno i tvrdý rohlík, smícháme ho s bramborou, lehce osolíme a vypracujeme kompaktní těsto. Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové. Krok 4: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a pomalu ji vyškvaříme na pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do sklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku. Krok 5: Hotové knedlíky podáváme ještě teplé, přelité osmaženou cibulkou se slaninou.

TIP: Úsporná bramborová jídla

Zveřejněno 29. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdro: Doporučené recepty Jana Karnetová, Strakonice

Větším jedlíkům bych doporučila minimálně 3 brambory, na každý jeden rohlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro svobodné pány

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Ox

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro svobodné pány

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veronika.Hrozna: To je blbé, no :-Q

JanaDorazinova: No konečně to moje laboratorní morče zbaštilo, vůbec nějaký knedlík. Karlovarský nechce, kynutý taky ne, bramborový jen občas , chlupatý taky, jen sem tam! Co já už zkusila knedlí! :-// Dokonce ani švestkové nebaští:-((

Veronika.Hrozna: To jsem moc ráda. Taky je moc ráda dělám, jsou rychlé a mi přijdou chutí jak chlupaté knedle :-). Děkuji za vyzkoušení :-):-K

JanaDorazinova: Už jsou snědeny , dělala jsem ze tří brambor, vyšlo 11 knedlíčků, které se zbaštili za 5 minut. Měla jsem vařené srnčí maso a domácí křen na smetanovou omáčku! Manžel říkal, že mu chutnají a baštil /zázrak/:-O, že prý jsou takové bramborové. :-D

Veronika.Hrozna: na malých slzičkách :-)

JanaDorazinova: Strouháš na slžičce, nebo menší ?

amorhop: že jo, to je fakt, když člověk potřebuje rychle :-) a když nemáš rohlík, dáš 40 g strouhanky, já to dělám od oka :-)

tak jsem dnes zkusila je to naprosto super levné rychlé a hlavně mňamozní, díky za skvělý recept určitě ne poprvé
:yes:<3

tohle zkusím pro moje děti a pro me jako svobodneho si k tomu jeste udelam zelí :-)

Jana Remkova: Vynikající! Rychlý, levný, výborný.. synoj ochutnal a olizoval se udělal jsem 3 porce a zítra si ohřeje k obědu .. budu to vařit často pač tvrdých rohlíků mám víc než dost :yes::-D

Palecek: No super, to mám radost :-). Klidně lze použít i strouhanka-40g 1 rohlík :-)

:yes:Ďakujem, je to jednoduché a chutné. Zdravím zo Slovenska :-K

Slavka: zdravím na Slovensko!!! :-) :-K

Karel: podle mě výborný nápad, zkusím :-K

Překvapilo mne to, že svobodný pán je žena (autorka receptu), ale jinak dobré. Pohodlnější, než shánět tvrdý rohlík k nastrouhání je použít strouhanku.:yes::-)

Ivosisko: Děkuji za záskok, mám stejný názor ;-)

Strouhanka?
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své:-D a u nás jsme senzoricky nepoznali, zda byly řízky nacucané tukem víc, nebo míň:-)
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)

Tyhle knedlíky se dělají od nepaměti v Jižních Čechách a jmenují se drbáky. Jen se z rohlíku krájí kostky ( s úspěchem je lze bez práce nahradit výrobkem " Semmmel-Würfel Knödelbrot z Kauflandu - tam je záruka, že určitě nejsou od Babiše). S Konfitovanou kachničkou a karamelovým zelím je to pohlazení na duši i těle.:-)www.jevinevskevinarstvi.cz

Roman: Mi by bylo celkem jedno, kdyby byly od Babiše, Husáka, nebo třeba Kalouska, hlavně, že chutnají :-)

Janičko, Ty musíš být minimálně dcera kosmonauta Remka :-) tím receptem jsi mi udělala velkou radost - podobným způsobem si občas jen tak na chuť dělávám halušky (pouze s cibulí a slaninou) a tyto "míčky" mohou být fajn obměna. Protože mám "hubený" týden, tak zítra asi budou na pořadu dne :-p Pokud budu já nebo knedlíci úspěšní, tak zkusím poreferovat :-D Za recept (nápad, myšlenku - i když je to převzato) posílám :-K

Ivosisko: Moc děkuji :-D Já nejsem příbuzná pana Remka, ale moje děti už ano, vzdáleně :-)

Snadné rychlé a vypadá to nádherně. Jen škoda, že to je pro svobodné pány. Určitě se kvůli tomu nerozvedu.:-p

Dalibor : :-D To rozhodně není potřeba!! :-D

Tématické fráze:
knedlíky, knedliky z rohliku a brambor, kolik váží rohlík, drbáky recept, tvrdý knedlík, knedlíky recepty, knedlik, chlupaté knedlíky recept, knedliky z brambor a rohliku, recepty knedliky, rohlíky recept, jak dlouho vařit chlupaté knedlíky, knedlík 1 brambor 1 rohlík, knedlíčky svobodného pána, knedlík z rohlíku a brambor, knedliky z tvrdych rohliku, recept rohlík a brambor, bosaky recept, recepty z tvrdých rohlíků, bramborové knedlíky pro svobodné

Suroviny:
rohlík, brambory, cibule, slanina, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu