Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé dalamánky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 809 kJ /
2 105 kcal
Bílkoviny63,93 g
Tuky36,49 g
Vláknina20,68 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,16 g
Sacharidy370,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto na moukou podsypaném stole propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Krok 3: Všechny dalamánky uložíme na plech s pečící fólií, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme semínky (černuchou), nařízneme a necháme dokynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/18-20 minut).

Zveřejněno 18. 9. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0nky

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0nky

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Právě večeřím dalamánek s másle a šunkou, i když ta šunka to spíš kazí :-). Jsou výborné a rychlé, všem doporučuji :yes::yes:. Iva jako vždy nezklamala <3 , na pečivo je prostě jednička :yes::yes::yes:

bystrouska: děkuji, Vladi:-*:-K

Už jdu na to a pak napíšu, ale jak mám od "cathleen" vyzkoušené recepty, vždy je to dobrý recept!

mamenka: díky, ať se podaří! :-K My je pekli teď v neděli ;-)

mysulka: díky, Leni :-K

Tématické fráze:
dalamánky, prave dalamánky, dalamánek recept, dalamánky recept, jednoduché dalamánky, rychle domaci dalamánky, výborné rychlé dalamánky, domácí křupavé dalamánky, domaci rychle dalamánky, pivní dalamánky se špekem, dalamanky od cattleen, dalamánky z chlebové žitné mouky, dalamánky caathlen, dalamanky se seminky, recept na dalamánky, dobré a rychlé dalamánky

Suroviny:
kefír, voda, olej, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu