Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 166 kJ / 2 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,88 g |
| Tuky | 56,10 g |
| Vláknina | 132,18 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 358,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata necháme ve větších kouscích. Žebírka nakrátíme na menší kousky (porce).
Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, pak i česnek, přidáme papriky, rajčata, pasírovaná rajčata a feferonky a asi 10 minut dusíme.
Krok 3: Přidáme mletou papriku, kousky žebírek, vše osolíme, pokud je třeba, tak i podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 4: Vsypeme fazole, dolijeme horkou vodou tak, aby bylo vše ponořené a ještě asi 15 minut dusíme. Dosolíme, opepříme a podáváme s rýží.
Jídlo by mělo být pálivé.
Jídlo by mělo být pálivé.
Zveřejněno 3. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole s jehněčími žebírky (Kuru fasulye)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoDR
Moje poznámka
Fazole s jehněčími žebírky (Kuru fasulye)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoDR
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
vařená jehněčí žebírka,
vařené bílé fazole
Suroviny:
žebra,
fazole bílé,
rajče,
paprika,
cibule,
pasírované rajčata,
česnek,
olej,
feferonka,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá
Komentáře (4)