Klasická fazole po hustu s cibulkou
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
Krok 2: Po uvaření přidáme k fazolím koření, sůl a prolisovaný česnek. Provaříme.
Krok 3: Na trošce másla si uděláme jíšku z másla a mouky a vmícháme do vařených fazolí. Na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibulku dohněda, kterou také vmícháme do fazolí.
Krok 4: Podáváme s osmaženou uzeninou.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Moje poznámka
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 41 minutami
Cuketový perník
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 15 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 36 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 11 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 14 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 15 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 15 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 17 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 18 hodinami
Tématické fráze:
fazole po hustu,
fazole na husto,
fazole na husto recept,
fazole na husto recepty,
vařené fazole recepty,
fazole příprava vaření,
jak připravit fazole,
jak správně uvařit fazole,
fazola po hustu,
jak správně vařit fazole,
fazole s cibulkou,
fazole pohustu,
fazole nahusto,
hrách po hustu,
doba vaření fazolí,
recept fazole na husto,
fazole po hustu recept,
fazole na cibulce,
recepty fazole na husto,
vařeni fazoli
Suroviny:
fazole bílé,
cibule,
česnek,
jíška,
mouka hladká,
kabanos,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
vývar masový
Komentáře (13)
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.