Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
Zveřejněno 17. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
Moje poznámka
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 9 minutami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 20 minutami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 34 minutami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 1 hodinou
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 1 hodinou
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Boloňské špagety
Lara.S před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 1 hodinou
Tématické fráze:
dusene hovězí maso,
dušené hovězí maso recept,
recepty hovězí maso dušené,
dušené hovězí maso na cibulce,
hovězí maso dušené,
zavařování hovězího masa,
dušení masa,
recepty z hověziho masa,
hovězí maso na dušení,
dušene hovězího masa,
hovezi dusene,
hovězi dušene maso,
dušené hovězí recept,
dušené maso,
dušené hovězí maso recepty,
hovězí ořez recepty,
recept hovezi maso dusene,
dusene hovezi,
recept na dušené hovězí maso,
zavařování hovězího masa do sklenic
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (6)