Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
Zveřejněno 17. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
Moje poznámka
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 42 minutami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 2 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 2 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 3 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 5 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 7 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovězí maso,
dušené hovězí maso recept,
recepty hovězí maso dušené,
dušené hovězí maso na cibulce,
hovězí maso dušené,
zavařování hovězího masa,
dušení masa,
recepty z hověziho masa,
hovězí maso na dušení,
dušene hovězího masa,
hovezi dusene,
hovězi dušene maso,
dušené hovězí recept,
dušené maso,
dušené hovězí maso recepty,
hovězí ořez recepty,
recept hovezi maso dusene,
dusene hovezi,
recept na dušené hovězí maso,
zavařování hovězího masa do sklenic
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (6)