Jednoduchá šípková marmeláda
Chcete si připravit kančí maso s pověstnou šípkovou omáčkou? Základ této omáčky tvoří právě šípková marmeláda. Není vůbec složité ji připravit a hodí se nejen ke zvěřině, ale také do cukroví nebo na chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 634 kJ / 3 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 242,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 727,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z poloviny citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Krok 2: Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek a bubáků a vyklepeme vnitřek šípku. Pro zjednodušení lze použít celé šípky bez čištění, ale v marmeládě pak mohou zůstat drobné štětinky.
Krok 3: Dáme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla voda asi 3 cm nad šípky. Přidáme kůru z citronu a vaříme, až se šípky rozvaří.
Krok 4: Rozvařené šípky propasírujeme, přidáme kyselinu citronovou, mletý hřebíček, cukr a šťávu z citronu.
Krok 5: Za stálého míchání vaříme do požadované konzistence. Podle potřeby přidáme želírovací prostředek dle instrukcí od výrobce.
Krok 6: Ještě horkou marmeládu plníme do čistých sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 21. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
Moje poznámka
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 45 minutami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 8 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 11 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 12 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 12 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 14 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 15 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 16 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 17 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 19 hodinami
Tématické fráze:
šípková šťáva,
šípková marmeláda bez cukru,
šípková marmeláda,
šipkova marmelada recept,
šípková šťáva recept,
šípková zavařenina recept,
top recepty šípková marmeláda,
šípková marmeláda postup,
jednoduchá šípková zavařenina,
jednoducha marmeláda recept,
šípková zavařenina,
šípková marmeláda jednoduše,
šípková marmeláda bez bez cukru,
recept šípková šťáva,
recepty na sipkovou marmeladu,
vnitrek šípků,
příprava šípkové marmelady,
recepty-šípková marmeláda,
šípková štáva recepty,
recept šípková zavařenina
Suroviny:
šípky,
cukr třtinový,
koření hřebíček,
kyselina citronová,
citron,
Komentáře (11)
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
rihana:
No, já mám sice nerezové patro
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.