Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,45 g |
Tuky | 41,15 g |
Vláknina | 97,93 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 285,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní nadrobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme použít moravskou nebo anglickou slaninu a rozdrcený česnek. Vše ještě krátce smažíme, následně zasypeme moukou, kterou necháme také krátce osmažit a přidáme protlak s novým kořením. Ten za stálého míchání smícháme s moukou a poté naředíme cca půllitrem vývaru a rychle a dobře rozmícháme.
Krok 2: Vývar poté dolijeme dle potřeby do požadované hustoty polévky, kterou ještě dle kyselosti protlaku můžeme dosladit trochou cukru, osolíme a přidáme dva bobkové listy.
Krok 3: Provaříme cca 10 minut, ke konci vyndáme bobkové listy, vsypeme předvařené fazole, které necháme v polévce prohřát a můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kk5v
Moje poznámka
Rajská polévka s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kk5v
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 6 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 18 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 23 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková polévka
Kajkajak před 36 minutami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 39 minutami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 1 hodinou
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 2 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 2 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 4 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 5 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 7 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 15 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
rajská fazolová polévka,
fazolová polévka rajská,
fazolová polévka,
rajska s fazolí,
hustota rajské polévky,
rsjska polevka s fazolemi,
fazolova rajska polevka,
fazolová s rajským,
fazolová polévka v rajském z protlaku,
rajska.polevka s fazolky,
rakská fazolová polévka,
rajská polévka se zeleninou a fazolemy,
fazolová polévka recept,
polevka rajska s fazolová polévka,
fazolova polevka s rajskou,
rajska s fazolová polévka,
rajská polevka zfazolemi,
rajčatová polévka s fazolemi,
rajská polévka s fazolemi zeleninou,
k fazolové polévce
Suroviny:
cibule,
olej,
bok česnekový,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
fazole,
koření nové koření mleté,
bobkový list,
sůl,
vývar masový
Komentáře (6)
Rajskou vařím často, ale s fazulou jsem to ještě nezkoušel. Brzo to vyzkouším. Většinou je to s rýží, nebo drobením, či těstovinovou rýží. Je to jen síla chutě z dětství.
Jen bych předal moji zkušenost: veškeré koření, tedy i bobkáč dávám do k tomu určenému sítku (nerez) pak se nemusí hledat a nebo do něj zakousnout při jídle.
Nepíše se v návodu o jaký vývar jde - zeleninový, nebo masový. Já upřednostňuju masový je více voňavý. Kdo je ,, líný ,, tak jistě použije masox či jinou náhražku.
Nepoužívám protlak, ale dělám si polotovar na rajskou polévku či omáčku sám, ( kolem 10 sklenic omniovek se šroubením)který zavařím v mikrovlnce a uložím v tmavém a chladném sklepě .
Polívkuy uvařík vždy kolem 10 litrů (jako i jiných polívek) dám do omiovek se závitem a opět zavařím v mikrovlnce ( je to velmi jednoduché) . A tak tam máme nejen rajskou, gulášovou, fazulovou, brokolicovou , hrachovou i zabíjačkovou)
Pak se jen vezne sklenice a je hotovo raz dva ohřátím. .
CO SE TÝKÁ FAZOLÍ, tady bych použil nejen bílou, ale i tmavou, předvařil bych je na skus , opět v masovém vývaru a dal je do hrnce zároveň s vývarem, neb tak se lépe chuťově spojí, a nebudou chuťově více dominantní jak samotná polévka.
ALE TO JE MŮJ NÁZOR, KTERÝ NIKOMU NEVNUCUJU.
,,toš tak,,