Kořeněná rajčatová polévka s kokosovým mlékem a fazolemi

Suroviny 2 porce

1 cibule
2 lžíce oleje
100 ml zeleninového vývaru
220 g konzervovaných loupaných rajčat – nakrájené na drobné kostky
4 lžíce kokosového mléka
70 g červených fazolí – sterilované nebo uvařené
1/2 lžičky římského kmínu
3 kuličky nového koření
1/4 lžičky mleté skořice
Čerstvě mletý pepř
trochu chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno. Římský kmín a nové koření vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na jemno.
    V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Zmírníme plamen a přidáme namleté koření spolu se skořicí. Mícháme asi minutu spolu s cibulí.

  2. Poté přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Osolíme, ochutíme pepřem a na jemno nakrájeným chilli a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, přidáme (scezené a okapané) fazole, kokosové mléko a prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Komentáře k receptu Kořeněná rajčatová polévka s kokosovým mlékem a fazolemi

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vareniste.cz: Ďakujem, to ma zaujímalo, nikdy som ho nemala v ústach, ani neviem ako chutí. :-D;-)

    Odpovědět

  • Vareniste.cz Vareniste.cz(autor receptu)

    tejaja:Kokosové mléko nikdy jako náhradu kravského nepoužívám. Vždy jen z důvodu jeho chuti :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veľakrát som držala v ruke kokosové mlieko a vždy som ho položila späť. Chcem sa preto spýtať, dávaš do tejto polievky kokosové mlieko z dôvodu, že ním nahrádzaš kravské mlieko, alebo na "zhodnotenie" jedla? ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: patizonova polevka s fenyklem tomatová polévka s s kokosovým mlékem tomatová polévka s kokosovým s mlékem tomatová polévka s kokosovým mlékem tomatová kořeněná polévka recept recepty s kokosovým mlékem fazolova polevka s kokosovym mlekem rajčatová polévka v pomalém hrnci