Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 830 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,35 g |
Tuky | 9,60 g |
Vláknina | 23,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 377,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Moje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Nejnovější recepty
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 10 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 13 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mini Pavlova
MichaelaM před 37 minutami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 10 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 12 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 13 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 14 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 15 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 16 hodinami
Květákové placičky
Linova před 16 hodinami
Tématické fráze:
podplamenice,
podplamenice recepty,
recept na podplamenice,
podplamenice recept,
kotrouše recept,
kotrouše recepty,
co jsou podplamenice,
podplemenice recept,
recept kotrouše,
pečivo podplamenice,
kotrouše -1 plech,
recepty kotrouše,
šupaky recept,
podplsmenice,
podplamenice se švestkami,
podplamenice-recept,
kotrouše recept,
kynuté kotrouše-recept,
kotrouše-recept,
sladké kotrouše
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl,
povidla švestková
Komentáře (5)