Nebe v hubě
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který můžete nahradit zakysanou smetanou či šlehačkou. Příprava je složitější, ale určitě stojí za zkoušku.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 195 kJ / 10 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,63 g |
Tuky | 692,47 g |
Vláknina | 33,45 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 6,95 g |
Sůl | 0,73 g |
Sacharidy | 986,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Z hladké mouky, cukru moučka, vajec, másla, medu a mléka se sodou vypracujeme těsto.
Krok 3: Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, které rozválíme na velikost plechu.
Krok 4: Jednu placku ihned pečeme 10–15 min. na 175 °C (horkovzdušná trouba s ventilátorem). Druhou placku položíme na pečicí papír.
Krok 5: Máslo, med a cukr vložíme na rozpálenou pánev. Zamícháme a jakmile se máslo rozpustí, vmícháme nasekané ořechy a osmažíme dozlatova.
Krok 6: Ještě teplou směs naneseme na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat.
Krok 7: Placku s ořechy dáme s pečicím papírem do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme rovněž 10 -15 minut na 175 °C.
Krok 8: Připravíme krém. Mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme spolu v hrnci. Chladnou směs postupně přimícháme do másla vymíchaného s vanilkovým cukrem.
Krok 9: První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1-1,5 dl), necháme vsáknout, poté potřeme krémem, přeložíme druhým upečeným plátem (s ořechy).
Krok 10: Necháme uležet do druhého dne. Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi dobře manipulovat.
Zveřejněno 4. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
Moje poznámka
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 51 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Tématické fráze:
řezy nebe v hubě,
kolace nebe v hube,
buchta nebe v hubě,
buchty nebe v hubě,
nebe v hubě na plech,
koláč nebe v hubě,
tvarohove nebicko,
recept na buchtu nebe v hubě,
vánoční cukroví nebe v hubě,
nebe vhubě,
buchta nebe,
ořechové řezy nebe v hubě,
nebe v hube rezy,
nebe v hubě houby,
nebe v hub,
moučník nebe,
recepty-nebe v hubě,
buchta nebe v hubě recept,
nebe v hubě buchta,
nebe
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
soda jedlá,
mléko,
ořechy,
cukr,
máslo,
med,
mléko,
mouka hladká,
solamyl,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (93)
Některé baby
No řekněte, esli by nebylo jednodušší "zrušit" několik z nás, že
Na druhé straně, milý autore, nic proti Vašemu receptu. Řezy jsou opravdu skvělé, což je mnohem lepší varianta, než kdyby byl název perla a recept na draka!
Mnohem víc mi vadí technologické chyby v receptech a také chování některých lidí.
Chce to nechat dlouho uležet, jinak to nemá tu správnou chuť!!!! Nechala jsem při průběžném ochutnávání uležet 24hod a podle mě je to nejlepší doba na zvláčnění a propojení chutí