Suroviny
Porce: cca 9 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 560 kJ / 2 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,43 g |
Tuky | 23,39 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 537,88 g |
Postup přípravy
Každý pás prehneme tak, že najprv prehneme 1/3 pásu cez lekvár a potom z opačnej strany prehneme zase 1/3 (dostaneme 3 vrstvy cesta, medzi ktorými sú 2 vrstvy lekváru).
Druhá možnosť je najprv narezať cesto na pásy a až potom ich natrieť lekvárom (asi 5 mm do kraja) a posypať škoricovým cukrom. Po odskúšaní sa mi vidí táto možnosť lepšia. Krok 3: Zložené koláče prenesieme opatrne na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a husto posypeme zvyšnými 2 balíčkami škoricového cukru. Krok 4: Pečieme na 180°C dohneda. Necháme úplne vychladnúť, až potom konzumujeme ako z obchodu kúpené plnené šatôčky, lúpačky a pod.
Zveřejněno 3. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gápeľský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lly1
Moje poznámka
Gápeľský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lly1
Nejnovější recepty
Boršč na neděli
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 17 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza tyčky (twister)
romikml před 1 hodinou
Vlašáky v karamelu
Avenos@seznam.cz před 1 hodinou
Křehký makový koláč
Zdenkabraunova@seznam.cz před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
zizalova.k před 14 hodinami
Vídeňské knedlíky
Nebe1276 před 15 hodinami
Rajčatový salátek
Kajkajak před 15 hodinami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
MarcelaPa před 15 hodinami
Segedínský guláš
Nelijetka68 před 15 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 15 hodinami
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
wimra před 15 hodinami
Tématické fráze:
gapelske so slivkovým lekvárom,
koláče staré recepty,
pluska dobré - jedlo gapelsky koláče,
leskly povrch na zavin,
zakusok s lekvarom,
domaci gapelsky kolac,
gápelský koláč s tvarohem,
top kolac,
staré koláče,
koláčky 50 let staré recepty,
pluska dobré - jedlo mucniky,
top recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
droždí,
sůl,
povidla švestková,
cukr skořice,
vejce
Komentáře (21)
Možná to chtělo maličko víc pevnější těsto (?), aby drželo tvar tak, jako mají ty originální "skládačky" http://www.zivotpo.sk/datap/image/12509/G%C3%A1pe%... ale výborné budou určitě i tyhle tvoje
Nasla jsem tento : www.pluska.sk/dobre-jedlo/mucniky/nech-vas-podoba-nepomyli-gapelske-kolace-nie-su-klasicky-zavin.html
Zde postup je trochu jinya, rekla bych vice prakticky. Nejprve se plat testa potre povidly, "prehne" do zavinu, posype skorici a cukrem, teprve pak kraji.
V kazdem pripade urcite vyborna zalezitost
K receptu nejsou žádné komentáře.