Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká rýže s dýní

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 795 kJ /
429 kcal
Bílkoviny9,20 g
Tuky1,10 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy92,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vařit rýži ve vodě-klasickým způsobem podle návodu. Dýni si nakrájíme na malé kostičky a asi 10 minut před koncem přidáme k rýži. Vaříme, dokud není dýně a rýže úplně měkká, případný zbytek vody slijeme a směs rozmačkáme na kaši. Krok 2: V misce si rozmícháme tvaroh s kokosovým mlékem, osladíme podle chuti, případně přidáme další ingredience (kakao, skořici,..). Vypneme plotnu, tvarohový krém přimícháme k rýžové kaši a okamžitě podáváme. Dobrou chuť :) Tento recept vznikl úplnou náhodou, když jsem se rozhodla vyzkoušet dýni na sladko :-) Neděste se prosím použitých ingrediencí, výsledek je opravdu výborný a k nerozeznání od rýžového nákypu s meruňkami :o)

Zveřejněno 3. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká rýže s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ4A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká rýže s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinko, vůbec jsem si nevšimla, že jste přidala fotku:-p Děkuji, vypadá to moc dobře :yes: Doufám, že vám i chutnalo..

Máte pravdu, ten název změním, i když zapéct by to určitě šlo také.. Pokud vám to nebude chutnat, tak se omlouvám, ale jelikož nejsem moc zvyklá na sladkosti, tohle pro mě byla strašná dobrota :-) Lucasinko dejte pak vědět, jak jste pochodila s tímhle u přítele :)

tak tohle urcite v tydnu vyzkousim. Na ryzovy nakyp mam ze skolni jidelny spatne vzpominky, ale je uz na case s tim neco udelat. Navic pritel ma sladke moc rad a alespon mu dam dyni aniz by o tom vedel ;-)

Tanicka, ja sa na toto chystám tiež, iba by som navrhovala zmeniť názov na kašu, nákypy sa predsa zapekajú a niekoho to môže mýliť...chuť musí byť skvelá!:yes:

Ach jo...tohle mi nějak uniklo...vidím, že nákup dalších dýní Hokkaido mě nemine ;-):-p:yes:

Tanicka, ja ti verím, vo svojom okolí som najväčší konzument dýně a na sladko ju milujem...

No ano, já mám ráda experimenty :-D Ale musím říct, že nic hnusného bych nejedla, takže se nebojte a zkuste to :)

To je ale zvláštní jídlo, a proto mě hodně láká:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z dyne, dýně na sladko, sladká rýže s meruňkami, dýně recepty, máslová dýně na sladko, rýžový nákyp, sladká dýně, rýžový nákyp recept, recepty s dýní, sladka ryze, dýně, varime s dyni, rýžový nákyp s dýní, ryze na sladko, nejedlé dýně, zapečená dýně na sladko, dýně sladká, dia rýžový nákyp, sladká rýže recept nákyp, sladká rýže s meruňkami recepty

Suroviny:
rýže, dýně, tvaroh, mléko kokosové, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu