Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 125,36 g |
Vláknina | 7,68 g |
Cholesterol | 111 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 23,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.
Krok 2: Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.
Krok 3: Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 4: Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Krok 5: Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Moje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 5 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 6 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 6 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 7 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 10 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 10 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 10 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 11 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
roštěnky recept,
kanci rostena,
kančí roštěnky,
příprava roštěnek,
rostenky,
příprava roštěnky,
jak dlouho dusit hovězí,
jak dlouho dusit hovězí maso,
roštěná z kančího masa,
jak dlouho dusit rostenky,
výborné roštěnky,
roštěná recept,
roštěnky s rýži,
roštěnky z kančího masa,
recepty z kančího masa roštěná,
kanči roštena omačka recept,
hovezi rostenky s ryzi,
roštěnka s rýži,
kančí roštěnka
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
slanina,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kapie,
vývar
Komentáře (5)