Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,21 g |
| Tuky | 125,36 g |
| Vláknina | 7,68 g |
| Cholesterol | 111 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 23,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.
Krok 2: Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.
Krok 3: Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 4: Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Krok 5: Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Moje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 3 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 1 hodinou
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 1 hodinou
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 1 hodinou
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 2 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 3 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 4 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 4 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 5 hodinami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 6 hodinami
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
roštěnky recept,
kanci rostena,
kančí roštěnky,
příprava roštěnek,
rostenky,
příprava roštěnky,
jak dlouho dusit hovězí,
jak dlouho dusit hovězí maso,
roštěná z kančího masa,
jak dlouho dusit rostenky,
výborné roštěnky,
roštěná recept,
roštěnky s rýži,
roštěnky z kančího masa,
recepty z kančího masa roštěná,
kanči roštena omačka recept,
hovezi rostenky s ryzi,
roštěnka s rýži,
kančí roštěnka
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
slanina,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kapie,
vývar
Komentáře (5)