Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s cuketou

Milujete křupavé a zlatavé bramboráky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z brambor a cukety. Je to skvělý oběd, výborná příloha a lahodná večeře. Potěště rodinu i blízké vynikajícím a snadným jídlem.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 334 kJ /
797 kcal
Bílkoviny34,47 g
Tuky17,23 g
Vláknina22,33 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,44 g
Sacharidy118,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory s cuketou oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, vejce a majoránku. Krok 3: Zahustíme moukou, přidáme mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Na větší pánvi rozehřejeme olej, z těstíčka tvoříme pomocí lžíce placičky a smažíme je zprudka z obou stran do zlatova.

TIP: Smažení a jak na něj

Zveřejněno 23. 4. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: Blesk recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v0o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v0o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásné, zlatavé bramboráky, už od pohledu určitě vynikající. Navnadila jste mne, co nejdřív je připravím podle vašeho receptu.

Bramboráky s cuketou jsou skvělá věc, připadají mi mnohem lehčí než ty klasické. :yes::yes: Vzhledem k tomu, že v cuketě je spousta vody, v nových bramborách ostatně taky, bych už však nepřidávala mléko a vystačila si s jedním vajíčkem. Proč ředit a pak zase zahušťovat, čím méně mouky, tím lépe, alespoň z mého pohledu. Proto bych ještě část vody slila. Ale to je můj pohled na věc. ;-)

Dajda: Taky si myslím, že mléko není potřeba. Možná ho tam MiskaM dává kvůli případnému zahnědnutí brambor, nevím. Vím, že mám spíš opačný problém. Během smažení vodu vylévám a vylévám, třebaže cuketu pořádně vymačkám. Jinak cuketové placky máme moc rádi ;-)

Tématické fráze:
bramboraky s cuketou, bramborák s cuketou, recepty z cukety, cuketa recepty, bramboráky z cukety a brambor, bramborák z cukety, bramborák z cukety a brambor, cuketove bramboraky, bramborajy s cuketou, bramborák, cuketový bramborák, bramborák recept, bramborák cuketa, bramboracky s cuketou, bramboráky s cuketou recept, bramboráky recept, bramborak s cukety, bramboraky cuketou, bramborák s cuketou recept, bramborak z cuketou

Suroviny:
brambory, cuketa, cibule, česnek, vejce, mouka polohrubá, majoránka sušená, mléko, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu