Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 692 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,76 g |
Tuky | 0,41 g |
Vláknina | 8,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.
Krok 2: K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji měkké), nadrobno nakrájený česnek a nakonec i najemno nastrouhanou mrkev. Nezapomeneme míchat, abychom zeleninu nepřipálili. V této fázi je možné přidat i trochu mouky na zahuštění, ale není to nutné, hustotu špenátu zajistí i rozvařené brambory.
Krok 3: Jakmile zelenina získá pěknou barvu, podlijeme ji vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme špenát – může to být protlak z čerstvých listů anebo balený mražený špenát (přímo z mrazáku). Posolíme, popepříme, podlijeme vodou a/nebo mlékem a vaříme, dokud vše nezačne vřít.
Krok 4: Pokud jsou brambory měkké, špenát stačí povařit jen krátce. Až stáhneme oheň, přidáme další dávku česneku na provonění (množství závisí na chuti každého).
Krok 5: Úplně nakonec můžeme přidat ještě trochu smetany pro zjemnění.
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Moje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 26 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 43 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
dušený mražený špenát,
dušený špenát,
dušený špenát bez mouky,
dušený špenát recept,
špenát recept,
dusene spenatove listy se smetanou,
dušený špenát top recepty,
špenát z mraženych spenatovych listů,
špenát top recepty,
recept na duseny špenát,
špenát protlak nebo list,
dušený špenát z z čerstvého zelí,
recept spenat jinak,
spenatove listy duseme,
základ pod dušený spenat,
duseny spenat s hraskem,
jak pripravit duseny špenátem,
jak zjemnit špenát,
mražený spenát dušený,
dušený špenát se smetanou mrazeny
Suroviny:
špenátové listy,
česnek,
mrkev,
brambory,
olej,
pepř,
voda
Komentáře (2)