Pampelišková polévka podle Lidušky
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji například se ztraceným vejcem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 835 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,71 g |
Tuky | 79,17 g |
Vláknina | 61,30 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 68,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampelišková polévka podle Lidušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orgN
Moje poznámka
Pampelišková polévka podle Lidušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orgN
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 11 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Petik05 před 2 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 5 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 8 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 10 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pampelišková polévka,
polévka z pampelisky,
pampilšková polévka,
pampelišková polévka recept
Suroviny:
listy pampeliškové,
cibule,
máslo,
smetana ke šlehání,
chléb toustový,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř bílý mletý,
květ muškátový,
krutony,
vejce
Komentáře (3)