Čokoládovo-malinové řezy
Tento čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem, politý čokoládovou polevou a hojně zdobený čokoládovými hoblinkami, je prostě symfonií chutí. Navíc vypadá jako malé mistrovské dílo. Neváhejte a přesvědčte se...
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 194 kJ / 4 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,61 g |
| Tuky | 198,85 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 715 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 532,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 °C přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí.
Krok 2: Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto.
Krok 3: Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar.
Krok 4: Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme.
Krok 5: Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty.
Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka.
Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout. Krok 6: Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme .
Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka.
Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout. Krok 6: Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme .
Zveřejněno 19. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-malinové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GOE0
Moje poznámka
Čokoládovo-malinové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GOE0
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
malinové řezy,
cokoladovo malinove rezy,
malinový rozvar,
malinový řez,
malinové řezy s želatinou,
čokoládové řezy,
čokoládové řezy s malinami,
čokoládový řez s malinami,
rozvarene maliny,
čokoládovo malinový řez,
rozvar z malin,
malinové řezy se želatinou,
cokoladove malinovy rez,
výborné malinové řezy,
malinovy rozvar recepty,
peceme s malinami,
řez malin,
malinové moučníky,
kavovy moucnik s malinami,
malino čokoládový dort recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
kakao,
vejce,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
extrakt vanilkový,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
cukr,
smetana,
ztužovač želatinový,
maliny,
cukr,
čokoláda hořká,
poleva čokoládová
Komentáře (23)
do jak velkého pekáčku to je,mám poloviční z velkého, klasického plechu,nebude korpus moc vysoký ? A ještě se zeptám : jak a čím krájíte ,že to máte tak hladké. Děkuji
A moc děkuji
Jsou jen tak na sebe poskládané (jak píšete) a po vychlazení po délce oříznuté a příčně nakrájené, nebo dělané v kapslu (rámečku) a posléze krájené jenom napříč?