Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 4,7 (349×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 389 kJ /
3 200 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy752,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky opláchneme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Pokud plech před pečením vyložíme pečicím papírem, který nejprve pomačkáme pod tekoucí studenou vodou, ušetříme si tím práci s mytím. Krok 2: Pokapeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250 °C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut. Krok 3: Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně polovinu cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté přisypeme zbylý cukr a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci. Krok 4: Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Někdo má rád povidla jemná, někdo s kousky ovoce. Krok 5: Pokud by se nám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10-15 minut. Krok 6: Horká povidla jen naplníme do čistých sklenic a nahoru dáme ještě malou lžičku rumu kvůli konzervaci, i přesto, že už tam rum je. Krok 7: Okraje důkladně otřeme, sklenice uzavřeme víčky a otočíme je dnem vzhůru. Po otočení přikryjeme dekou nebo ručníkem, aby byla povidla déle v teple.

TIP: Rady a tipy jak zpracovat švestky

Zveřejněno 29. 7. 2010

Poznámka autorky yanull

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky.

Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (422)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající a není to složité. Mňam!

Kdyzjehlad: prosím chci se zeptat, přehrávají se Vám videa na topreceptech, omlouvám se že je to komentář trochu mimo vaření

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduché, rychlé a dobré

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept, jiný nedělám, akorát dávám místo rumu whisky. 😁

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejlepší recept👍jen jsem je bez cukru pekla 40minut,byly krásně husté do buchet

Nikde se nepíše, zda pečeme zakryté či odkryté.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Místo rumu jsem použila whisky, povidla jsou výborná.

Jsou výborné, dělám druhou várku, má výhodu,, že se v podstatě dělají sami, dělám v litinovém hrnci, děkuji 😀

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept. Dělala jsem poprvé a krásně se povidla povedla 😄 Ukládám a jiný recept už zkoušet nebudu! ❤️

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

tento recept si ukládám
povedlo se mi udělat fakt hustý povidla , jen se nevydařil trik s papírem .Hodně povidel se mi nalepilo na papír i přes to namočení ...

ceslo: mě také ne, je to blbost.

Právě jsem povidla dopekla. Hodinu jsem je nachala péct se zavřenými dvířky trouby a hodinu s lehce pootevřenými - povidla sama krásně zhoustla a nemusela jsem je ani mixovat. Při druhém počení jsem přidala do cukru i perníkové koření a po vyndání z trouby rum.
Děkuji za recept.

Dobrý den, ta povidla mají opravdu vynikající chuť. Dělala jsem je teď na chalupě a asi nikdo jste hřebíček netloukl sekyrkou jako já 😁! Jen se chci zeptat, protože i přes delší pečení jsou povidla prostě řídká a já je používám nejvíc do buchet a koláčů, jak je mám pak zahustit? Aby ta dobrá chuť zůstala.

Lenka: zaručenou pomůckou je vždycky perník na strouhání, nejen že zhustí, ale i krásně provoní kořením

Sazavanka: Ano, povidla ze švestek jsou vynikající, ale abych je neměla řidší ze švestkové štávy nakloním si pekáč z něj a z něj naběračkou, nebo větší lžící opatrně odebírám výbornou št´ávu, kterou dávám do skleniček, zasterilizuji a později ve vedrech naředím chladnou přefiltrovanou vodou a piju.

Švestky jsem dala přes noc do pomalého hrnce...a pak podle receptu. Jsou opravdu luxusní 👍😃 Moje první...

Perfektní, hezky zhoustly.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná povidla

Dnes budeme dělat z padaných letních jablek, už jsme kdysi dělali, je to dobré.

BlaV.: Loni jsem je dělala z hrušek a také jsou moc dobré.🙂

Dobrý den, po poradě s kolegyní bych odpověděla asi takto: Pokud máte josty opravdu hodně, klidně se do povidel pusťte, díky její kyselosti, ale bude potřeba přidat více cukru a propasírovat. Josta je dost šťavnatá, při pečení se dost objemu ztratí, což je z mého pohledu trochu škoda, ale pokud se vám jí urodilo hodně, možná Vám to nebude vadit. Obecně je josta vhodnější na přípravu džemu či kompotu.

Recept se mi líbí s určitě vyzkouším, hned na začátku mám dotaz. Myslíte že by šlo udělat i z Josty?

Nic lepšího v okolí kdo vše testoval řekl že neměl<3

Vypadá to jednoduše, vyzkouším :)

Omlouvám se za zřejmě hloupý dotaz, ale mohu se zeptat vás, které jste povidla dělaly z mražených švestek - čekáte než rozmrznou nebo to děláte rovnou ze zamražených? A upravujete pak nějak suroviny? Moc děkuji! Recept se mi moc líbí a ještě, když vidím ta kladná hodnocení, tak bych to chtěla vyzkoušet, avšak švestky jsou už na mrazáku..

Edibara: Edibara: Tjadja: Jarus87: Potvrzuji, že tyto povidla jsou bezkonkurenční a vynikající, žádný papír nepoužívám...
nic se neděje, rozmrazí se pečením v troubě a přebytečná štáva nakloněním plechu se odebere a
zasterelizuje vlahvičkách a následně se využije naředěním vodou a pitím...třeba

Edibara: Z mraženého ovoce jsem nikdy povidla nedělala, ale myslím si, že by problém být neměl. Záleží na tom, jak dlouho švestky v mrazničce jsou, možná v nich bude o trochu více tekutiny, ale to bych pak o trochu přidala na pečení, buď časově nebo na stupních. Ne všichni povida dělají z pravých švestek, pokud někdo dá jinou odrůdu, také mají více šťávy. To samé jablka nebo heušky. Uvidíte sama, jak se vám budoui zdát. To samé je i o chuti, každý si je upraví podle svého. Ať se podaří 👍

Luxusní !!!

Vypadá to jednoduše, určitě vyzkouším :-)

Jsou chuťově výborné, akorát místo rumu jsem dala ořechovku, snad to nebude vadit.

Dokonalý recept! <3

Výborné už jinak povidla nedělám.:-)

srettka: Opakovaná spokojenost mě Sretti velmi těší :-K

Takže musím opět přidat několikátou recenzi, protože se k tomuto receptu každý rok vracím a stále velká spokojenost. Pro mě tato povidla jsou vynikající a nesrovnatelné s hutnou hmotou z obchodu. A rozhodně mi to nepřipomíná švestkovou marmeládu, jak bylo níže řečeno, protože tu já si doma dělám a je to úplně něco jiného.
Každopádně zase a znova vřele doporučuji:-8

rimanka: Souhlasím s odpovědí výše ;-)

rimanka: kdyz se dodrzi postup, neprskaji ????
Jsou top ????????

Můžu se zeptat, zda povidla v troubě neprskají?

Tak právě jsem dodělala tato úžasná a skoro bezpracná povidla.
Dělala jsem ze tří kil,asi ještě přidělám.
V neděli vyzkouším jablečná.:-

Uz jsem lenivy . Hodim to do pekarnicky z lidlu za tusim 1300 a za hodinu na programu marmelada hotovo .

Právě jsem to vyzkoušela a povidla jsou prakticky za hodinu hotová...a jsou dobrá!!!Jen mě hodně zhoustly takže pořádně drží tvar :-)

Dělávali jsme už před mnoha lety povidla v hrnci s octem a bez míchání. Je to jednoduché, není to pracné, dělá se to samo. Teď už nemáme žádnou švestku, ani višeň či hrušku, takže povidla nevaříme.

Vladka.83: v receptu je 50 dkg, t.j. 500 g.

Zdravim. Povidla hotove. Velmi jednoduchy recept. Az na to, ze misto 500g, jsem dle receptu dala 50g a to je malo. Zitra budu muset zkusit spravit. :-//

jiná už dělat nebudu, jsou vynikající<3

Přesně jako fifik, jiná už nedělám!:-) mám švestková, jablečná a hrušková

Jsou super,jiná už nedělám

magdalenasalabova: Jak je psáno v postupu, první zamíchání ano, při pečení už bez míchání. :-K

Chtěla bych se zeptat, když poté na švestky na sypu cukr zamícháme nebo ne? :-)

Perfektní recept, mám povidla ze dvou dávek, ale protože se letos urodilo, ještě udělám další ????

Výborná povidla, děkuji za recept!

Moc super recept, děkuji:-) . Teď jsem dodělala, povidla máme rádi,ale nikdy jsem nedělala, protože dlouho trvalý a zničený hrnec. Tohle bylo super , papír vyhozený vyhozený pekáč zůstal.:yes::yes: a jsou moc dobrý<3.Doporučuji kdo chce dělat povidla a bojí se dělat normálně:-K

Naprosto úžasný recept... :yes:
už jsem dělala dvakrát a super... poprvé jsem fakt měla strach,bez míchání a podruhé taky,že poprvé to byla jen náhoda.... povedlo se vždy....moc děkuji za recept ... odrazovalo mě od povidel ta dlouhá doba,než se udělají... Váš recept je fakt TOP.... děkuji :-*
Pekla jsem v nerez.hlub.pekáči bez papíru,a naprosto v pohodě....
Příště jen zkusím přidat ještě trošku badyánu...

Souhlasím s předešlými pochvalnými komentáři, povidla jsou skvělá:yes:

Luxusní! Dělala jsem povidla poprvé a teď už je budu dělat každý rok. :yes:<3
Děkuji za recept:-K

Už se pečou:-8 po několikáté a rozhodně ne naposled:yes::yes::yes:
P.S. Zase mi krásně voní celý dům:-8

Máme letos spoustu jablek řekl bych takové horší 2. třídy jakosti:-D takže tentorecept je skvělí. Dělal jsem verzi s loupanýma i neloupanýma jablkama a obje jsou skvělé. Jen u neloupaných se mi sem tam přichytila slupka ale to jsem z větší části vydloubal při mixování. Za mě senzační recept:yes::yes::yes:

Zdravím z Gran Canaria. Uz jsem práve dodelala druhou várku a jsou úzasná, lehká, provoní to tu a poprvé jsem nedala papír a musel nastoupit Mr Proper. Dnes uz jsem papír dala a vse v porádku. Tesím az zkusím dalsí novinky. At se darí.:-K:yes::yes:

Pekla jsem včera poprvé, pod švestky jsem dala pečicí papír, pekla jsem je v černém smaltovaném oválném pekáči - kdysi bylo tohle nádobí moderní - nejdříve jsem se lekla, že jsem povidla připálila, ale kupodivu ne. Nakonec jsem trochu pomixovala a nechala ještě asi 20 minut v troubě, aby zhoustla. Koření ani nic dalšího jsem nedávala, jen ocet a cukr. Chuť výborná, mohly by být hustější, ale i získaná hustot mi vyhovuje.
Určitě vyzkouším z jablek a hrušek.:yes::yes::yes::yes:

Roky mi leží v žaludku PEČENÁ povidla (obecně)
Do sušírny se mi nevešla poslední bedna trnek (pološvestka Čačanská rodná - ideální na sušení i na povidla) tak jsem si prošel pár rcp a vybral si tento, protože se surovina zpracovává bez odležení...
Současně jsem vařil i toto: https://www.toprecepty.cz/recept/48911-svestkova-m... (bez koření)
***
Postup jsem dodržel (teplota 225°C, časy jak stojí psáno),
Postup jsem i nedodržel - přirozenou chuť jsem nekazil přidaným kořením:-)
Na závěr jsem podle doporučení nechal v troubě zahustit (30 minut!)
***
Překvapení se konalo: ze 2kg ovoce bylo výsledné množství na chlup stejné, jako u marmelády z 1kg ovoce :-)
Překvapení se i nekonalo: koncentrovanější chuť se samozřejmě nevytratila, ale povidla (na která jsem zvyklý) to nebyla,.
No, rozhodně se to povidlům podobalo víc, než např. carpaccio z červené řepy původnímu carpacciu, že ;-)

Ani já jsem neměla problém s plechem,měla jsem pekáč cca 5 cm hluboký a švestek skoro 2 kg a všechno proběhlo v pohodě

Výborný recept, vynikající povidla! Dělala jsem taky v tom oválném, těžkém, smaltovaném hrnci, který se umyje raz dva. A aplikovala jsem taky na jablková povidla, taktéž s úspěchem. Jen skořici, kterou nemusím, nahrazuji badyánem, do těch švestek stačil i samotný hřebíček.:yes:

Zdravím, kucahřinky mám dotaz, na povidla používáte hluboký plech, nebo klasika plitký (jak na buchty), předem díky :-);-)

Zolik:
ad. 1 postupu: "Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče.":-)

komentáře ad. 9. 9. 2018 19:11:23 tedy fčéééra;-)
Lenunka: O hlubším pekáči píši hned v první větě postupu, také si myslím, že toto asi bude problém té paní, ale to já bohužel nemůžu ovlivnit. Chce to pořádně číst postup, popř. ještě komentáře a pak by neměl být problém. :yes:

casino: Díky, jj zbrklé čtení a někdo tento recept sdílel na facebooku a někteří k tomu dávali fota, na kterých to dělali i v klasik plechu, tak mě to trochu zmátlo, ale díky ;-)

Janičko,:-K již jsem dělala 2x, jsou vynikající:yes: a troubu mám naprosto čistou. Už se těším v zimě na vdolky.:-Q

Opravdu "skvělý" recept. Po první dávce z 2 kg švestek drhnu už 2 hodiny naprosto zaneřáděnou troubu. NIKDY více!!!!:no:

Lenunka: O hlubším pekáči píši hned v první větě postupu, také si myslím, že toto asi bude problém té paní, ale to já bohužel nemůžu ovlivnit. Chce to pořádně číst postup, popř. ještě komentáře a pak by neměl být problém. :yes:

yanull: já dělala letos asi 8 -10 várek a jsou prostě nejlepší:-), už jsem použila do buchet a něco jsem rozdala v práci a všichni si je chválí:-)

Moje první povidla a jsou naprosto úžasný. Švestky jsem nakrájela, takže jsem pak nemusela ani mixovat a neměla jsem rum, ale byla slivovice. Paráda. Běžím pro cukr a jdu dělat další várku. <3:-)

Yanullko,moc dobré a rychlé,přidávám foto

mimosa: Pavli, těší mě, že jsi spokojená, moc hezká fotka, děkuji za ni :-K

Včera jsem udělala ze 4 dávek povidla, jsou výborná, jednoduchá příprava. Dnes budu ještě podle tohoto receptu dělat hrušková povidla. Těším se na buchty a koláče. Díky za výborný recept.:yes:

Tak já hlásím, že u nás už se dělaly po třetí a vždycky hluboká spokojenost :-) a protože po dvakráte jsem musela pekáče drbat takovým způsobem, že se divím, že v něm nejsou dírky, tak letos jsem to vychytala. Manžel na začátku roku koupil nepřilnavý oválný hrnec do trouby na kachnu..no proč jek nepokřtít povidly :-D a křest vyšel na 1*:yes: Šlo to náramně a mylo se to skoro samo:yes: Takže co říci na závěr? Úžasná povidla, která se skoro dělají sama, jsou naprosto vynikající a nepřidělávají žádnou práci :-K

srettka: Sretti a proč jsi, pekáč na kachnu ještě tehdy nemaje, nevyložila nádobu pečícím papírem? Viz. bod č. 6. Drhnutí by ses vyhnula i tak, ale jsem ráda, že jsi spokojená :-K

Mňam mňam, vynikající povidla, už nebudu zkoušet žádné jiné recepty. Pekla jsem je o 10 minut déle a jsou úžasně hustá. :-Q:-Q:-Q

Úžasný recept,moc děkuji,zase znovu udělám. Jednoduchý a výborný. Recept přikládám k těm něj!
Super. Radka :-K:yes:

Dnes jsem povidla vařila poprvé v životě. Hledala jsem jednoduchý recept. Tenhle je skvělý a já za něj děkuji a doporučuji! Není náročný a je mňam :-) Jen dám příště méně cukru...

Dobrý den,dnes jsem poprvé dělala Váš recept jen z jedné dávky.Netušila jsem jak je recept jednoduchý a velice chuťově dobrý.Přidala jsem dvě své fotky.Už nikdy jinak.To je má poklona :yes::yes::yes:

Dnes jsem dělala tato povidla. Jsou moc dobrá <3
Jednoduchý a rychlý recept :yes: Budu dělat už jen podle toho receptu :-K

dělám už třetí den, vždy z dvojité dávky, vynechávám ten hřebíček. Vynikající povidla, mám na zahradě obsypanou slívu a padá to, tak každý den peču povidla ze 4 kg a zbytek co popadá manžel nakládá na slivovici:-)

MAKU11: ještě se mi to nepřipálilo a ani nepřeteklo:-), měla jsem i takové smaltované pekáčky vysoké, ze stejného zdroje, ty byly taky bezva, ale do horkovzdušné trouby se mi nevejdou:-(, ta mísa naštěstí ano:-)

MAKU11: Já je taky dělám jenom ve smaltovaných hlubokých pekáčích po tchýni , ona v nich pekla husy , takže jsou dva ,jedním husu vždycky přikryla a do sebe zapadnou .

Výborný recept, rychlý. Dnes jdu udělat další várku,abych měla v zimě do buchet.Povidla pečený minulý týden rychle mizí, chutná.<3:yes:

Tak jsem si dnes natrhala švestky a pustila se do povidel. Jsou úžasná, výborná, jednoduchá. Uvidím až je otevřeme v zimě, jaká budou.<3:yes:

Potřebovala jsem vyklidit mrazák,zjistila jsem že tam mám kupa švestek,našla jsem si tento recept a už nikdy více jiný.Je LUXUSNí :yes:. :-K

Péče to na horkovzduch ?

kuddit: Já jsem pekla klasicky, ale nikomu nebráním to zkusit, ovšem v tom případě bych zmírnila teplotu :-K

2 kg švestek včetně pecek nebo 2 kg už vypeckovaných? :-) Myslím si variantu druhou, ale raději se ptám. Děkuji za odpověď!

Žaneta: Určitě vypeckovaných ;-) nakonec je to uvedeno hned v první větě ...... švestky umyjeme, vypeckujeme ...

Žaneta: ;-):yes::yes:chce to důkladně číst;-);-)já tak učinila a povidla upekla,je to skvělý receptík;-):yes:

Právě jsem dodělala povidla podle tohoto receptu a jsem nadšená. Žádná velká práce a také žádný nepořádek. Povidla jsou vynikající. Budu dělat ještě jednu dávku :-)

Je to pohádka... Hned v pondělí je budu dělat se svými žáky (bez rumu) ve škole. Moc dekuji<3

Podle tohoto receptu dělám již pokolikáté a jsou to opravdu vynikající povidla. Recept jsem dala i dalším kamarádkám a všichni velmi chválí. :yes::yes::yes:

Výborné:yes: Ze švestek už nikdy povidla jinak<3<3

Mám 2 otázky, než se do povidel pustím. Přikrývá se pekáč neno plech při pečení? Může se péct na plechu víc než jen 1 dávka - např. 6kg švestek a kdyby ano, prodlužuje se doba pečení? Budu dělat poprvé, a tak se omlouvám za "hloupé" otázky. Děkiji za odpověď. :-)

Jana: Švestky se pečou odkryté a pro další informace přidávám tento odkaz, který je v jednom z předchozím komentářů, tam je výroba povidel podle tohoto receptu sepsaná do detailu ;-):yes:
Záleží na tom, jakou máte troubu, do jednoho pekáče bych 6 kg nedávala, rozdělte to raději do dvou a pečte naráz. Po dalším přídavku cukru bych pozice vyměnila, ale však vy si poradíte, ať se daří :-K:yes:
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...

Děkuji všem za hezké a milé komentáře, jsem ráda, že se pečení povidel daří a že chutnají :-K:-K:-K

Krásný recept:-K, přidávám+:yes: a mám dotaz - ten ocet je Bzenecký, nebo vinný?:-?

lubinka: klasický ocet, vinný ani jablečný jsem nikdy nedávala.

Povidla jsem dělala poprvé...jsou výborné...moc děkuji za recept. :yes: :yes:

Tento recept jsem nedělala poprvé a vůbec né naposledy. Povidla jsou absolutně nejlepší co jsem kdy jedla. :yes::yes::yes:

:yes: super. netřeba více slov.

Vyborny recept!misto hrebicku a skorice jsem dala lzicku pernikoveho koreni a bomba!povidla krasne zhoustla a jsou vazne vyborna!

Štěpánka Čechurová 11. 8. 2016 18:31
Ahoj ☺ povidla dle tohoto receptu jsem dělala poprvé a musím pochválit - opravdu ze všech možných druhů jsou tyto nejlepší!! Děkuji ☻ Štěpánka

Právě jsem je dopekla. Úžasné, a jak jsou dobré ještě teplé, skoro bych snědla celý pekáč :-D Recept je perfektně jednoduchý, na to jaký já jsem v kuchyni levoň.... Nejhorší bylo vypeckovat ty malé žluté švestky, potvory jedny...
Bylo to hodně tekuté, tak jsem to nechala péct o 25 min déle a konzistence pak akorát.
Kvůli tomuto receptu jsem si založila účet, abych Vám poděkovala ! Díky :)

elami: Moc mě to těší :-K;-)

Zrovna jsem je dodělala vynikající <3<3<3:yes:

Tento recept mě donutil k registraci. Do slova a do písmene. Vždy jsem sem chodila pro inspiraci, ale nepovažovala jsem za důležité se registrovat. V loni jsem objevila tenhle recept a udělala podle něj 3 dávky. Letos jich bude rozhodně více, protože ty povidla jsou tak úžasně dobrý, že to snad ani není možný. Proto jsem se zaregistrovala, abych za něj mohla poděkovat. Takže: DÍKY, DÍKY DÍKY :-K

BBerunka: Moc děkuji za tento komentář a věřím, že registrace nebudete litovat ;-):-):-K

Stáňula 17. 7. 2016 15:44
Úžasný recept,poprvé jsem zkoušela loni.Vždycky jsem vařila,ruce popálené,všechno postříkané.Tato povidla jsou úplně jiná než ta kupovaná,to se nedá srovnat.

Stáňula:
Jj, to se nedá srovnat...
***
No, a rum jako konzervant je zbytečný...

Pečený jsou dobrý ale letos se u nás doma nepeklo letos se vařilo 120 kilo v kotlině 24 hodin a doufám že alespoň dva roky nebudu muset hlídat kotel :D

Teda, tady se musí sakra srolovat dolů, aby se dal napsat komentář ;-)
Jani, díky letošní nadměrné úrodě jablek došlo i na tato povidla, dělala jsem je poprvé v životě a tak trošku jako Babica :-)) - neměla jsem koření do jablečného štrůdlu, tak jsem dala krapet mleté skořice, krapet citronového a pomerančového cukru a místo rumu jsem dala Amareto :-8 Vůbec jsem nemusela mixovat, bylo to akorát ;-) Výborný, bezpracný, i pro takový kopyta, jako já ;-):yes:

Velmi dobry recept pred 3 - mi tyždnami som urobila 1 - davku a nekoštovala dnes som koštovala a som zklamana že nikto nespomenul že to neni chutne škorice by malo ist menej najlepšie kusok celej spolu piect vybrat uplne to zmenilo chut slivky.Dnes som urobila 8 poharkov budem robit z menej škorice .

Tak letos ze 4 dávek a mám pocit,že budu muset ještě dvě přihodit.Naprosto famozní záležitost.....:-))....

Jedna várka povidel je už hotová a mám z ní 8 malých skleniček od jogurtu. Jsou výborná a už se chystám na další várku :-):yes:+

Linda: nechat je v troubě o trochu déle. Ale nejsou řídká, aspoň ty z hrušek ne a jsou moc dobrá :-p:-K

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
švestková povidla, švestková povidla pečená v troubě, švestková povidla v troubě, pečená povidla, povidla, povidla pečená v troubě, svestkova povidla recept, recept na švestková povidla, švestková povidla z trouby, vyroba svestkovych povidel, recept na povidla, švestkové povidla, recept na švestková povidla v troubě, povidla z trouby, jak uvařit povidla, švestková povidla bez cukru, pečené povidla, povidla v troubě, výroba domácích povidel, povidla recept

Suroviny:
švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu