Broskvová marmeláda
Klasický recept na džem s použitím želírovacího přípravku, kterých nám obchody nabízejí několik druhů. Pokud máte broskví hodně, můžete zkusit obměnu např. s pomerančem, se skořicí či s jablky.
Suroviny pro 1 dávka
3 skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 501 kJ / 2 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 610,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyzrálé broskve vypeckujeme, oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou.
Krok 2: Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše
rozmixujeme. Krok 3: Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali Želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové. Krok 4: Vaříme dle návodu na Želírfixu, cca 3-5 minut. Krok 5: Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
rozmixujeme. Krok 3: Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali Želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové. Krok 4: Vaříme dle návodu na Želírfixu, cca 3-5 minut. Krok 5: Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 1. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygl7
Moje poznámka
Broskvová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygl7
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 4 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 13 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 9 minutami
Grilované krevety
Fitulka před 1 hodinou
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 1 hodinou
Masové koule na žampionech
Fitulka před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 1 hodinou
Žampiónová polévka
Janysekm před 2 hodinami
Jednoduché langoše
PetrZappa před 3 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 5 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
broskvová marmeláda,
nejlepší broskvová marmeláda,
broskvova marmeláda recept,
top recept na broskvovou marmeládu,
broskvová marmeláda s pektinem,
marmeláda broskvová,
broskvová marmeláda s kousky ovoce,
brozkvova marmeláda,
recept broskvová marmeláda,
broskvové marmeláda,
broskvový džem bez želírfixu,
broskvová šťáva recept,
broskvová marmeláda bez cukru,
brosvová marmeláda recept,
videorecept marmeláda,
broskvová marmeláda top recepty,
jablečno broskvový džem,
brosková marmeláda,
broskvova marmelada,
brosvová marmeláda
Suroviny:
broskve,
cukr krystal,
kyselina citronová,
želírfix 2:1
Komentáře (7)
Mě taky
Na Gelfixu píší jiný postup, kterého se otrocky držím a proto se nedivím, že mi to dobře želíruje
***
No, totok není marmeláda, ale víme wocogo, že
Znáte ten ftip o celnících: tvrdí, že veze džem, v papírech má napsané "JAM" a auto je plné marmelády!“
Nepodlévám, pouze trochu podlábím erteplomačkadlem
Nemixuji - vařím DŽEM