Suroviny
Porce: 10 -12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 859 kJ / 3 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,12 g |
Tuky | 116,76 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 532,67 g |
Postup přípravy
Poleva je řidší, částečně se vsákne, ale je možné snížit množství tekutin nebo zvýšit množství cukru.
Zveřejněno 2. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v48g
Moje poznámka
Dort ze strouhaných jablek s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v48g
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 3 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Maruna365 před 19 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 1 hodinou
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 3 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 4 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty,
recepty z jablek,
moucnik z ze strouhaných jablek a ořechů,
moucník ze strouhanych z jablek,
buchta strouhana jablka rum,
čokoládový koláč s rumovou polevou,
strouhaný dort,
recept korpus z jablek,
strouhané jablka,
jablko ořechový dort,
rychlý recept ze strouhaných jablek,
kolac jako dort z jablek,
koláč s rumovou polevou
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
jablko,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
mléko,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
voda,
rum
Komentáře (3)
No, záleží na formě, že
Když už je název dort, tak by to jako dort mělo i vypadat
Aby to vypadalo jako dort a ne jako česká posvátná hora, tak je vhodné těsto před pečením nahrnout ke stěnám formy (stačí nedělat příliš řídké těsto), nebo seříznout vršek a korpus otočit vzhůru nohama
Aby poleva nevsakovala do korpusu, někdy stačí povrch lehce impregnovat jemnou "marmeládou"
Hihi, akorát jsem ho vyndal z pece, ale zaříznu ho až po obědě
No, s tím roztahováním jsem to trošku přepískl, zatím to vypadá jako Pálava od Mikulova
Forma 22cm je po upečení skoro plná, ale přiznám se, že jsem ráfek (vysypaný kokosem) vyložil celými makovými makronkovými "skořápkami"; potřebuji nějak uplatnit nepodarky a sám jsem žádostiv, jak po zalití poměrně vodnatým těstem a upečení dopadnou
***
Jabka neloupaná, slunečnicový olej, špetka soli (nesolím sníh), kokos na formu, ořechy sekané, bez rumu, bez mléka, bez polevy
Rozpečeno na 175°C a po vyběhnutí dopečeno při 150°C , celkem 40´ do momentu, kdy se korpus "pustil" ráfku
Po upečení na dotek jako nadýchaná peřina - jsem zvědav, zda na řezu bude jako ten váš
Zakrojíme, uvidíme...