Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Kandovanou dýni s pomerančovou příchutí si oblíbíte nejen jako sladké mlsání, ale můžete ji použít také při pečení a přidáním do těsta ozvláštnit bábovku, biskupský chlebíček nebo kynuté briošky.
Suroviny pro 1 dávka
Po zpracování asi 300 g
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,15 g |
Tuky | 3,80 g |
Vláknina | 40,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 87,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně přikrytá. Přidáme šťávu ze 3 citrónů. Necháme uležet aspoň 12 hodin.
Krok 2: Po zhruba 12 hodinách citronovou vodu slijeme a dýni necháme na sítu okapat. Pak ji vsypeme do vhodné nádoby a přidáme šťávu ze dvou pomerančů, fruktózu, případně cukr. Promícháme a necháme opět uležet nejlépe 12 hodin.
Krok 3: Další den dáme dýni i s fruktózou do hrnce a vaříme na mírném stupni asi 10-12 minut, až dýně zesklovatí. Scedíme ji a necháme pořádně okapat.
Krok 4: Okapanou dýni naskládáme do sušičky a sušíme 10-14 hodin, podle vzhledu dýně. Měla by se lepit, ale být suchá. Vysypeme ji do misky a opět posypeme fruktozou, popřípadě pískovým cukrem.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Moje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 5 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 5 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 8 hodinami
Tématické fráze:
kandovaná dýně,
top recepty kandovaná dýně,
kandovaná dýně recept,
recepty z dýně,
susena kandovana dyne,
kandované dýně,
spracovani dyne,
sušená dýně s pomerančem,
recept na kandovanou dýní,
pomerančová sušená dýně,
recepty kandovanéz dýně zavařování,
obláčkový chléb recept,
sušená dýně s na pomerančích,
sušená dýně s pomeranč,
jak udělat kandovanou na dýni,
jak udelat kandovana dýně,
jak kandovat dýni,
domaci kandovana citr.kura,
kandována dýně obrázky,
pomerancova dýně
Suroviny:
dýně,
citron,
pomeranče,
fruktóza
Komentáře (16)
Esi je pravda vše co píšete
No, můžete se mrknout, jak proslazuji já: https://www.toprecepty.cz/recept/39895-mostarda-ov...