Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem

Houby Doba přípravy: do hodiny 12 názorů

Houby Doba přípravy: do hodiny 12 názorů

Suroviny 5-6 porcí

větší mísa míchaných hub
1 menší vepřové srdce
1 cibule
1-2 hrsti krájené kapie ve sladkokyselém nálevu
1 zakysaná smetana
1 smetana 33%
trochu kmínu
trochu pepře
1 lžíci mleté červené papriky
sůl
1 lžíce hladké mouky
cca 500 ml vývaru ze srdce
kousek másla nebo oleje

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si uvařit srdce do měkka, z poloviny vývaru uděláme polévku a druhou použijeme do omáčky, srdce nakrájíme na plátky.

  2. Čerstvé houby si nakrájíme na mírně velké kousky, cibuli nadrobno a rovnou jí dáme na máslo (olej) osmažit, přidáme houby, mletou papriku, kmín, pepř, osolíme, promícháme a zalijeme vývarem, necháme dusit, ke konci dušení ještě dáme sterilované kapie.

  3. Zakysanou i 30% smetanu smícháme dohromady, přidáme mouku, prošleháme a omáčku zalijeme, vaříme pak na mírné teplotě tak 10 minut až omáčka pěkně zhoustne. Nakonec dáme do omáčky nakrájené srdce na plátky.

Poznámka od kuchařky

Vývar si můžeme zhotovit z jiného masa než ze srdce-záleží na tom jak a co vám chutná, ale mi to se srdíčkem rádi, maso je jemné a dobré. Dělávala jsem houbovku vždy podle maminky a teď už dělám druhý rok jen tuto improvizovanou-chutná nám víc. Doporučuji vyzkoušet a je možné, že vám také bude chutnat víc, než ta, na kterou jste zvyklí.

Komentáře k receptu Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem

Tématické fráze: houbová omáčka na paprice omáčky druhy houbova omacka s paprikou žampionová omáčka paprika houbová omáčka všechny druhy hub na omáčku druh papriček houbová omáčka jak velké kousky hub? houbova omacka s cervenou paprikou sladkokyselá houbová omáčka kápie v sladkokyselém nálevu vareni.cz houbová omáčka červená omacka druhy hobova omacka na paprice omáčka se srdci druh papriky červená houbová omáčka houbová omáčka na paprice recept