Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 747 kJ /
3 047 kcal
Bílkoviny45,02 g
Tuky244,47 g
Vláknina94,88 g
Cholesterol 760 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,35 g
Sacharidy125,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete-li vařit i polévku, část zeleniny dejte stranou a nakrájejte, nastrouhejte na tvary, jak libo. Krok 2: Očištěné hřibovité houby (můžete nahradit bílými žampiony) očistěte a nakrájejte na plátky. Použijete-li žampióny, přidejte houbové koření (houbové koření - usušené třeně hub namletých na prášek). V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přihoďte houby a restujte do sklovita. Část hub dejte stranou. Přihoďte nakrájenou cibuli a opět restujte. V této fázi můžete přilít tak naběračku přecezeného vývaru. Přilijte šlehačku. Rozmixujte do hladka, okořeňte a případně zřeďte na požadovanou konzistenci a vraťte orestované, stranou odložené houby. Krok 3: Z vývaru vylovte maso a vykostěte, zeleninu a koření vyhoďte. Vývar přeceďte přes husté síto nebo i plátýnko. Vznikne druhotný produkt polévka... Krok 4: Maso s omáčkou podávejte s knedlíkem, bramborem, těstovinami. A polévku třeba s domácími nudlemi.

Zveřejněno 2. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOpV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOpV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Při prezentaci určitě nepřelévat knedlíky omáčkou. Vypadá to neesteticky a kazí to celkový dojem a receptu to uškodí.

Opravdu skoro celou kostku másla? A skutečně při přípravě omáčky cibuli až po houbách? To se snad jen trochu rozdusí, určitě neorestuje (neopeče).

casino: rozdíl je nám nepochybně jasný;-) - ale pokud je postup takový, jak je zapsán, tak není až tak důležité, jak to autorka pojmenuje, i když trošku chybně, vždy to bude do skleněna rozdušená cibule. Leč "mí Pražané mi rozumějí":-D

hosta: V receptu je jasně napsáno, že část "orestovaných" hub se vyjme a nechá na později, k další části se přidá cibule a toto se později mixuje....čili cibule má být opravdu asi jen rozdušená do měkka.
Za mne:yes:bodík už jsem dala....

Tématické fráze:
hovězí hrudí, hovězí hrudí recepty, hovězí hrudi recept, hovězí na houbách, vařené hovězí s omáčkou, hovezi hrudi na žampionech, vařené hovězí, hovězí hrudí na houbach, recept na hovězí hrudí, recepty z vařeného hovězího, hrudí na houbách, vařené hovězí se žampiony, vařené hrudí, uzený jazyk s houbovou omáčkou, hovězí hrudi na houbách, vařené hovězí na houbách, hovězíhrudí recepty, hovezi hrudi-varene, vařené hovězí maso, hovězí hrudi s houbama recept

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, cibule, česnek, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl, máslo, houby, cibule, česnek, smetana ke šlehání, ořech muškátový, pepř bílý mletý, sůl, knedlík houskový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu