Plněná telecí hruď

Veronika.Hrozna Kuchařka: Veronika.Hrozna

Doba přípravy: 3 hodiny 6 porcí Jiné maso 17 názorů

Suroviny

1,5 kg telecí hruď
300 g telecí játra nebo vepřová
3 rohlíky z předešlého dne
150 g prorostlé slaniny
1 lžíce oleje
mléko dle potřeby
česnek 5 stroužku
2 PL petrželová nať
černý pepř
50 g másla
vajíčko
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku.

  2. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout.

  3. Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko.

  4. Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko.

  5. Přidat vodu ,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál!

  6. Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené! Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat!

  7. Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně (fotky). Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.

Poznámka

Hodí se k tomu bramborová kaše s mlékem a máslem, středně jemná a hlávkový salát. Výpek slít, přecedit a podávat zvlášť.Volné šíření receptu i fotografie povoleno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plněná telecí hruď

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    Hm. Tedy, abych neplevelila pod cizím receptem, ale dnes byl asi překonán rekord ve sprostotě příspěvků, některých tzv. "Takyuživatelů" Topreceptů! "Dámy" se odhalili! Neměla jsem v úmyslu, to nijak komentovat, přehlížela jsem vše od rána! Ale, když si to ještě odnesl i nevinný pejsek!? ;-( Němá tvář, která nikomu neubližuje, který autorce ptáčkatého receptu nic neudělal, tak to mě vytočilo, jako žábu v mixéru.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Veronika.Hrozna: o tom vůbec nepochybuji!!:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova:Věř mi,že stojí za hřích !

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Týý jo! nezmiňoval se někdo, že tady nemáš recepty "bůh ví jaké kvality?":-O U nás je telecí strašně málo vidět. Už je to dávno, co jsem nějaké dělala a to tvé bych vyzkoušela:-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(neregistrovaná)

    spagetka:Spagetko,ale snad někde mají telecí,nebo se pletu? Tady v Bratislavě jsou dvě řeznictví,kde telecí mají v nabídce,nikde jinde ovšm ne!:-/ Ono kdo chce papat,musí hledat!
    Je to zoufalé, a čím dál více nás chtějí krmit jenom unifikovanou stravou typu hamburgr a kuřata!Tím odpadem co nabízejí supermarkety a hypermarkety, ať se krmí sami! :-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky znám z dětství, to ještě se rodila telata, teď teda si už nejsem jistá :-D:-D:-D, jinak :-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    pamatuju z dětství, moc mi to chutnalo, škoda, že dnes to není k mání, :-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňamina do které bych se také s chutí zakousla;-)+6:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Veronika.Hrozna:přesně tak:no::no::no::-//
    ještě, že stolujeme a vaříme po svém;-):yes::-):-)

    Odpovědět

  • rebeka:Kdybychom měli jíst podle norem EU ,tak neslavné chcípnem hladem.

    Odpovědět

  • Bibinka:Někdy jsou i ledvinky dostat ke koupi a hlavně v lété je děláváme na grilu se slaninou. Prý to je oblíbené jídlo bývalého německého kancléře Helmutha Kohla.Už jsem je dlouho nejdla,tys mi to dneska připomněla.Manželovi to nechutná,ale já se jdu po tom utlouct/aspoň mě víc zbyde/!:-D Jak začne sezóna grilu,telata těšte se!;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Veronika.Hrozna: ale Veru.. to přece vůbec nevadí, že jsi neměla prostřeno podle norem EU:-S;-):-D hlavně, že bylo prostřeno s láskou a skonzumováno s chutí;-):-):yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Veroniko, plněnou telecí ledvinu(tak se říkalo jedné části telecího masa kde jsou i ledvinky a hrudí bylo nejčastěji)maminka ho dělávala a já šílela radostí, moc mi to chutnalo a telecí se kupovalo docela běžně.;-) Jak já bych si to po letech uvařila:-p ale telecí nikde není vidět ach jo:-( a ty máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • rebeka:Ale to je jenom domácí oběd pro dva /ještě že je čistý ubrus/! Podívej na nádobí ,každý pes-jiná ves!

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: plněné telecí hruď nadívané telecí hrudí telecí maso hrudí recepty recepty telecí plněná telecí kapsa vaření telecí hrudí s nádivkou telecí s nádivkou hovězí hrudí bez kosti recepty telecí recept telecí maso hrudí telecí kapsa s nádivkou telecí maso pomalu pečené telecí maso s nádivkou teleci pecene s nadivkou telecí kapsa teleci plnena ledvina telecí plněné plněné hovězí hrudí plněna teleci