Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 378 kJ / 3 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,94 g |
| Tuky | 292,26 g |
| Vláknina | 25,30 g |
| Cholesterol | 473 mg |
| Sodík | 827 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 95,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bravčový bôčik som umyla, osušila a nožom som urobila mriežku z jednej i z druhej strany. Masť som rozpálila a mäso som sprudka opiekla z oboch strán. Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou a poliala som ho vínom. Pridala som cibuľu na 4 časti, cesnak i so šupkou a podliala vývarom. Pod pokrievkou som ho dusila 70 min. Potom som mäso odkryla, bolo už mäkké, a opiekla dochrumkava.
Krok 2: Upečený bôčik som vyložila na krájacu dosku a nechala chladiť 15 min., potom som mäso nakrájala na plátky a vložila späť do výpeku ešte 10 min opekať. Zakryla som ho pokrievkou, vypla sporák, aby zostalo teplé, kým ho budem podávať.
Krok 3: Pripravila som bešamel. Do rajnice som dala maslo a olej trošku zohriať. Pridala som múku a miešala, opekala, aby múka bola síce opečená, ale zostala svetlá. Podliala som ju mliekom a za stáleho miešania veľmi pomaly varila. Keď sa múka uvarila s mliekom, pridala som soľ, korenie, šľahačku a uhorky nakrájané na malé kocky. Len chvíľku som už varila všetko spolu, pridala som citrónovú šťavu a cukor.
Knedlík som mala zamrazený, len som ho zohriala a nakrájala.
Knedlík som mala zamrazený, len som ho zohriala a nakrájala.
Zveřejněno 9. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový bůček s okurkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l46j
Moje poznámka
Pečený vepřový bůček s okurkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l46j
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 1 hodinou
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 38 minutami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 52 minutami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 1 hodinou
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 3 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 3 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 4 hodinami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 4 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 4 hodinami
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček,
vepřový bůček,
peceny bucek recept,
vepřový buček recept pečený,
recept na bůček pečeny,
recept na pečený bůček,
vepřový bůček recepty,
recepty z vepřového bůčku,
pečeny buček recept pečený,
pečený vepřový bůček,
pečení buček recept pečený,
recepty - pečený bůček,
recept na buček,
okurkova omacka z bůčku,
vepřový bok s omáčkou
Suroviny:
bok vepřový,
cibule,
česnek,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
olej,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
víno červené,
sůl,
cukr,
šťáva citronová,
okurka čerstvá
Komentáře (12)
"...ale mäso na koži sa nereže,..."
Nerad vás chytám za slovo, ale tady se prořezává kůže na mase
***
Na prořezání vepřového kožucha je grund použít nůž ostrý jako břitva.
Používám největší nůž co mám.
Nůž táhnu směrem k sobě a pokud se prořezání nepodaří na poprvé, nůž pozvednu, znovu nasadím a opět táhnu k sobě.