Staročeská polévka Žebračka
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku podle následujícího receptu a sami se přesvědčíte, že je vynikající.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 671 kJ / 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,38 g |
| Tuky | 7,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 13,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Moje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Maiya27 před 3 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
jubull před 7 minutami
Placičky z pekingského zelí
Wanilor před 11 minutami
Hrníčkový perník
brtna před 39 minutami
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Zlatka75 před 1 hodinou
Vepřová krkovice s bylinkami
Hedvika04 před 1 hodinou
Bavorské vdolečky
Dieta před 2 hodinami
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 3 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 4 hodinami
Tématické fráze:
staroceske polévky,
staročeská polevka,
žebračka recept,
polévka žebračka, chlebová,
staroceska polivka,
žebrácká polévka od babičky,
žebracka,
staroceske polévky recept,
staročeskáí pllévka,
polévky saročeské,
staroceskou polévka,
staroceske jmeno bohudana,
staročeské na nádobí,
staročeská polévka,
polévka žebraška,
recept na zebracku,
polévky staročeské,
staročeské recepty polévek
Suroviny:
chléb,
cibule,
vývar masový,
mléko,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
petrželka,
vejce,
sýr strouhaný
Komentáře (26)
Do fotek jsem přidal recept z r. 1881 na chlebovou polévku od Magdaleny Dobromily Rettigové.
Ještě k Vašemu komentáři - prosím, abyste pro příště nechal na mém rozhodnutí, co a jak budu komentovat. Na rozdíl od Vás to dělám slušně a nikoho neurážím.
K tomu mixování. Tím, že je chléb rozvařený, stačí ho jen rozkvedlat kvedlačkou.
Prostě úplně postaru vařit neumím a přestože dělám staročeský recept, který se snažím dodržet, neumím se zbavit moderních návyků při zpracování