Staročeská polévka Žebračka
Staročeská chlebová polévka inspirovaná podle Magdaleny D. Rettigové je skromnou a vydatnou polévkou. Aby ani kousek starého chleba nepřišel na zmar, připravte polévku podle následujícího receptu a sami se přesvědčíte, že je vynikající.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 671 kJ / 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,38 g |
| Tuky | 7,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 13,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Moje poznámka
Staročeská polévka Žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4mY
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 31 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 2 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Tématické fráze:
staroceske polévky,
staročeská polevka,
žebračka recept,
polévka žebračka, chlebová,
staroceska polivka,
žebrácká polévka od babičky,
žebracka,
staroceske polévky recept,
staročeskáí pllévka,
polévky saročeské,
staroceskou polévka,
staroceske jmeno bohudana,
staročeské na nádobí,
staročeská polévka,
polévka žebraška,
recept na zebracku,
polévky staročeské,
staročeské recepty polévek
Suroviny:
chléb,
cibule,
vývar masový,
mléko,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
petrželka,
vejce,
sýr strouhaný
Komentáře (26)
Do fotek jsem přidal recept z r. 1881 na chlebovou polévku od Magdaleny Dobromily Rettigové.
Ještě k Vašemu komentáři - prosím, abyste pro příště nechal na mém rozhodnutí, co a jak budu komentovat. Na rozdíl od Vás to dělám slušně a nikoho neurážím.
K tomu mixování. Tím, že je chléb rozvařený, stačí ho jen rozkvedlat kvedlačkou.
Prostě úplně postaru vařit neumím a přestože dělám staročeský recept, který se snažím dodržet, neumím se zbavit moderních návyků při zpracování