Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Pokud stále přemýšlíte, co uvařit na víkend, recept na šťavnaté a voňavé hovězí plátky s lahodnou omáčkou se vám bude skvěle hodit. Jako příloha je vhodná rýže nebo třeba houskový knedlík. Věřte, že si pochutná celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,8 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie448 kJ /
107 kcal
Bílkoviny2,23 g
Tuky4,27 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy13,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhlo. Krok 3: Maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Krok 4: Ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 5: Maso vrátíme zpět do pánve, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme do změknutí asi 45-60 minut. V průběhu dušení kontrolujeme, a v případě potřeby znovu podlijeme. Krok 6: Když je maso měkké, vyjmeme ho a do šťávy přidáme na tenká kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkev. Povaříme do změknutí a následně vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Krok 7: Přidáme hořčici (podle chuti) a dochutíme solí a pepřem. Krok 8: Maso vrátíme do omáčky a vše krátce prohřejeme. Krok 9: Podáváme s rýží neebo houskovým knedlíkem. Jako příloha se výborně hodí sterilované okurky nebo kysané zelí.

TIP: Jak na staročeskou rýži?

Zveřejněno 20. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNj1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Včera uvařeno, výborný oběd, super nápad se zahuštěním mrkví.

Měli jsme s bramborem, protože bylo potřeba je dojíst. Ale manžel, který knedlík nevyhledává mi oznámil, teda mámo, to se ti povedlo, to je žrádlo… ale takovej houskovej knedlik k tomu 🤷‍♀️ nooo je to opravdu mooooc dobré. Ukládám a budeme dělat častěji.

Také hodnotím kladné, výborný recept , všichni se po něm oblizovali

Vynikající. Mrkvička krásně zahustí a vůbec chuti nevadí. Přidala jsem trošku sojovky. Doporučuji!!!!

Uvařeno .... A vynikající . Ukládam si recept ????

Dnes uvařeno ,výborná :yes:

Dnes jsem vařila podle tohoto receptu a je to s tou mrkvičkou opravdu výborné :yes: Jen jsem to musela nakonec přeci jen trochu zahustit :-8

No, řekl bych, že autorčina prababička používala původně roštěnec a právě proto v postupu zůstala zmínka o nařezávání masa...
Maso na roštěnky naklepávám:yes: leč u roštěnek fintu s mrkví :yes: k zahuštění neznám, ale proč myslíte, že se maso pomoučuje, he?;-)

casino: Ta mrkev tam je hlavně kvůli chuti :-K

Dnes uvařeno, výborný recept, velice doporučuji :yes::yes::yes:www.obrazy-eshop.cz

:yes::yes: dobrý receptík, roštěná je výborná a ty naše babičky uměly vařit :-K

:-K:yes:

Tématické fráze:
vynikající hovězí roštěna, výborna roštěná, roštěnky podle babičky, hovězí roštěná, hovězí roštěná recept, rostenky od babicky, hovězí roštěná plátky recept, jak připravit roštěnou, výborné roštěnky, vynikajíci roštěná, hovězí roštěnky, výborná hovězí roštěná, jak připravit roštěnky, výborné hovězí plátky, hovězí roštěná recepty, roštěnky babičky daši, priprava hovězí roštěná, hovězí roštěna na hořčici, vyborná roštěná recept, recepty hovězí roštěnka

Suroviny:
roštěná hovězí, olej, cibule, mouka hladká, vývar masový, hořčice plnotučná, mrkev, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu