Vaječný koňak 3
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Pro ty, kteří se obávají likéru ze syrových žloutků, přinášíme variantu s tepelnou úpravou ve vodní lázni. Vaječný koňak uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 714 kJ / 1 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,24 g |
| Tuky | 53,07 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 285,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko, žloutky, cukr a pudink šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
Krok 2: Po zchladnutí přidáme kondenzované slazené mléko Salko a rum dle chuti. Důkladně promícháme.
Krok 3: Přes sítko nalijeme do lahví a uchováme. Skladujeme v lednici.
Zveřejněno 28. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný koňak 3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEXO
Moje poznámka
Vaječný koňak 3
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEXO
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 13 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 22 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 48 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 53 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 55 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 1 hodinou
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 3 hodinami
Tématické fráze:
výroba vaječného konaku,
výroba domácího vaječného konaku,
domácí výroba vaječného koňaku,
vaječný koňak výroba,
domácí vaječný końak,
jak vyrobit vaječný koňak,
vaječny ko,
vaječný koňak recept,
vaječný końak,
vaječní konak,
recep na vaječný końak,
vyroba vajecny konak,
vaječný koňak ve vodní lázni,
vaječný konak domácí výroba,
vyroba domaciho vajecneho,
vaječný konak z pudinku,
vaječný koňak vařený,
výroba koňaku,
recept na vaječný koňak,
recept vaječný końak
Suroviny:
mléko,
žloutek,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
mléko kondenzované slazené,
rum
Komentáře (14)
Na první pohled by se mohlo zdát, že je hustší. Ale čím více se přidá rumu tím lepší chuť a konzistence. Musí se dobře vychytat ten správný poměr. My nikdy neměly dané množství rumu. Buď se to s ním jen ovonělo pro děti ( určité množství pro děti si nechte v hrnci a poté na plotně přiveďte k bodu varu. Poté minutu, dvě a nezapomenout hezky ode dna míchat ať si to nepřipálíte. Alkohol vyprchá, chuť zůstane) a nebo se dělal podle chuti.
Já ho dělám každý rok a dávám k vánocům, pro sebe také a pak ho upíjím 😁, je vážně moc dobrý.
Ps: kdo nemá rád moc sladký na počátku nedávejte plnou dávku cukru. Já dávám o něco méně a doslazuji podle chuti před přidáním rumu.