Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 497 kJ / 2 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,75 g |
| Tuky | 61,32 g |
| Vláknina | 36,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,03 g |
| Sacharidy | 396,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 kusů. Z každého uděláme bulku a necháme asi 5-7 minut odpočinout. Pak z bulek vyválíme delší prameny a smotáme je do uzlů, které uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Krok 3: Nakynuté uzly potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/20-25 minut).
Zveřejněno 5. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné uzly se lnem a otrubami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yp5
Moje poznámka
Pšeničné uzly se lnem a otrubami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yp5
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 23 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
pšeničné otruby recepty,
recept otruby,
jak vypadají psenicné otruby,
recepty z otrub,
pšeničné otruby
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej,
mouka hladká,
otruby pšeničné,
semínka lněná,
sůl
Komentáře (8)
Ve vypnuté a zavřené pekárně pak necháš těsto vykynout. Když mám doma zimu, klidně na 1 minutu zapnu program Pečení, pak pekárnu vypnu a nechám těsto vykynout