Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 497 kJ / 2 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,75 g |
Tuky | 61,32 g |
Vláknina | 36,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,03 g |
Sacharidy | 396,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 kusů. Z každého uděláme bulku a necháme asi 5-7 minut odpočinout. Pak z bulek vyválíme delší prameny a smotáme je do uzlů, které uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Krok 3: Nakynuté uzly potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/20-25 minut).
Zveřejněno 5. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné uzly se lnem a otrubami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yp5
Moje poznámka
Pšeničné uzly se lnem a otrubami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yp5
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 14 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 21 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 33 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
pšeničné otruby recepty,
recept otruby,
jak vypadají psenicné otruby,
recepty z otrub,
pšeničné otruby
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej,
mouka hladká,
otruby pšeničné,
semínka lněná,
sůl
Komentáře (7)
Ve vypnuté a zavřené pekárně pak necháš těsto vykynout. Když mám doma zimu, klidně na 1 minutu zapnu program Pečení, pak pekárnu vypnu a nechám těsto vykynout