Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 428 kJ / 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,67 g |
Tuky | 7,87 g |
Vláknina | 7,46 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 47,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, kterou pustily, ale usazený škrob ponecháme. Přilijeme pivo, přidáme vejce, okořeníme solí, kmínem, česnekem a majoránkou a zahustíme moukou na bramborákové těsto.
Krok 2: Plátky masa důkladně naklepeme a nakrojíme okraje. Osolíme a opepříme, obalíme v těstě a smažíme velmi zvolna z obou stran. Odložíme na ubrousek a po okapání přebytečného tuku podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 8. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelhřimovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPzY
Moje poznámka
Pelhřimovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPzY
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 11 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 19 minutami
Brokolice s Nivou
Dede. před 26 minutami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 1 hodinou
Buřtguláš
Rosiwannabe před 1 hodinou
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 2 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 3 hodinami
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 4 hodinami
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 5 hodinami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 5 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 5 hodinami
Tématické fráze:
řízek,
plřimovsky řízek recept,
rizky na pivě,
řízky na pivu,
řízek na pivě,
řizek na pivo,
pelhřimovský kuřecí řízek,
pelhřimovský řízek s kuřecího masa,
proc se dava do vajec na smazeni pivo,
pelhřimovský pivo,
pelhřimovák,
řízek s bramborakem,
vepřové plátky na pivu,
řízky v světlém pivě,
top recepty,
řízky napivu,
jak obalit řízky aby byli lepší,
rizek s pivem a bramborakem,
pelhřimovksý řízek recept,
vysočina jako řizek
Suroviny:
maso vepřové,
brambory,
česnek,
pivo světlé,
vejce,
pepř,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
olej
Komentáře (20)
...u nás kuchař ještě plátky masa potíral rozetřeným česnekem, pro správný šmrnc
...jinak recept, je u nás známý taky pod názvem ONDRÁŠ, ale nedělal jsem ho léta, protože řízky a bramboráky se u nás sní okamžitě, zato dohromady to už skoro nikdo nechce, pouze se slabším plátkem uzeného masa, klobásy..., místo jakéhokoliv syrového masa..., ale to už je jen o naší rozmlsanosti
Do bramborákového těsta se u nás pivo dává, někdy zkuste, bramboráky jsou s ním moc dobré a o hodně křupavější.
hosta: Mám dojem, že Ondráš se původně dělal z kuřecího masa.
jan.alois: Když uděláte opravdu tenké plátky z karé, tak se prosmaží bez problémů. Na polousmažených plátcích mastných od tuku asi těsto špatně drží.
U nás je to ONDRÁŠ
cecilka:
Reagoval jsem (asi nesrozumitelně) na jan.alois: "napřed plátky masa zprudka o restovat" (nemyslím ten nepravopis
No, třeba to myslel jinak...
edit:
hosta: Jj, ale muší to bejt POUTNÍK