Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 814 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,96 g |
Tuky | 37,97 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 951 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.
Krok 2: V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.
Krok 3: Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.
Zveřejněno 13. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Moje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 23 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno 6. 9. 2025 21:50:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 8 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 8 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 8 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha
Meruzalka před 9 hodinami
Domácí nepečený medovník
Eva_H před 10 hodinami
Rychlé cuketové zelí
Marta262 před 10 hodinami
Kuřecí rarášky
Sahula před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jater,
osolení kuřecích jater,
játra aby při vaření neztrvdla,
vepřová játra se smetanou
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
vegeta,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření
Komentáře (7)
No, nevím, nevím...
...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že