Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezé ořechová roláda se šlehačkou

Lehký sněhový plát s mletými ořechy, nadýchaná šlehačka a neodolatelná kombinace křehkosti a jemnosti – to je bezé ořechová roláda. Elegantní dezert, který okouzlí na svátečním stole i při nedělní kávě.

Hodnocení receptu je 4,7 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 142 kJ /
2 185 kcal
Bílkoviny56,20 g
Tuky89,35 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 701 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy286,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Bílky vyšleháme v míse od robota za postupného přidávání cukru na pevný sníh. Krok 3: Do bílků zlehka zapracujeme mouku a jemně umleté vlašské ořechy. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Poprášíme moučkovým cukrem (utvoří se díky němu na těstu krusta). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut, dokud povrch lehce nezezlátne. Plát by měl zůstat pružný, aby se dal snadno zarolovat a nepraskal. Krok 5: Po upečení necháme chvíli zchladnout a pak překlopíme na čistý papír posypaný moučkovým cukrem – lépe se odlepí. Krok 6: V míse od robota vyšleháme do tuha smetanu. Celý plát těsta pak potřeme ušlehanou smetanou. Krok 7: Začneme pomalu z delší strany roládu stáčet "do ruličky". Papír nám ve stáčení může pomoci a v závěru jím roládu můžeme utáhnout. Roládu zabalíme do papíru a dáme na 2 hodiny do lednice. Krok 8: Po dvou hodinách z papíru vybalíme a konce rolády odřízneme. Na závěr roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 5. 2. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezé ořechová roláda se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozRX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezé ořechová roláda se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozRX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc děkuji za recept,roláda je vynikající . Dnes jsem dělala poprvé , ale určitě ne naposledy.

Tak dnes jsem se řídila receptem uplně přesně a na cukr nezapomněla a musím říct, že krustička je naprosto famózní a super! Foto přidáno a opět velké díky za skvělý recept 🌺

Díky za úplně super recept! Tuhle roládu jsem vždycky milovala, v cukrárně patřila k mým nejoblíbenějším zákuskům a teď si jí, konečně, mohu upéct sama!
Takže první "pokus" mám za sebou a je skvělý! Jen to pocukrování před pečením, kvůlivá
krustičce, jsem jaksi opomněla 😥, takže příště už si na to dám určitě pozor!
Přidávám foto i bodíky 🤗🌺

Výborná.... hlavně s tou krustičkou :-)
Jo.. a já konce rolády neodřezávám, ale nechám si trošku náplně a když hotovou roládu vybalím, tak ty konce zamáznu. Nemám žádné odřezky a o ty konce je velký zájem. Porce se dá servírovat položená řezem nahoru a není ani vidět, že je z konce.

Vždy jak zbydou bílky peču tuto roládu. Dříve jsem se toho hodně bála, nevím proč :-(. Obavy vůbec nemusely být. Vždy se povede a náramně chutná každému, je to rychlé. <3:-)

Výborná, dokonce jsem ji upekla v troubě s větrákem ( nejde vypnout). Do 35% šlehačky jsem zašlehala espresso, je moc dobrá a jednoduchá.

Upečeno a perfektní ????

:yes::-K:yes:Uz jsem delala, a rolada mela doma veliky uspech. Ja kdyz sleham slehacku, tak do ni zasleham cream cheese pokojove teploty. je tak pevnejsi, dobra na zdobeni nebo plnku. Taktez na pevnost se da zaslehat instantni vanilkovy pudinkovy prasek.

dělám už dlouho obdobně :-) je výborná. Občas smíchám vyšlehanou šlehačku s Mascarpone, krém je hutnější a přesto jemný :yes:

No, nerad bych působil dojmem tokajícího tetřeva:-D leč to vííídeo, resp. průvodní medový hlas :-* mě dostal:-K
Je to brnkačka: za 15´ to bylo v peci, 220°C a 10´ bez HV je OK :yes:
Krustička se taky ukázala a vůbec jí nevadila ani řádná špetka soli v těstě ;-)
Šlehačky se doma nedostávalo, tak jsem použil džem z kdoulí a nescafe. Zatímco samotnou nahořklou zavařeninu s kávovou příchutí 8-( mančaft zavrhl (ani se mu nedivím), tak zde v této kombinaci to bylo akceptováno :-) a se šlehačku je to určitě :yes::yes::yes:

Jooo tak tohlencto je velká mňamka<3Výborná záležitost a krásně prezentována:yes::yes:

Tématické fráze:
beze roláda se šlehačkou, beze rolada, beze roláda recept, orechova beze roláda recept, bezé roláda se šlehačkou., ořechové bezé, beze ořechová roláda, beze roláda video, roláda bezé, ořechová roláda, recepty bezé roláda, recept na beze roládu, bezé roláda bez ořechů, ořechová roláda se šlehačkou, bezé roláda - recept, ořechová beze roláda, šlehačková beze roláda recept, šlehačkova roláda, bezé, beze roláda ořechová

Suroviny:
bílek, cukr, mouka hladká, ořechy vlašské, cukr moučkový, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu