Domácí buchty
Tradiční kynuté buchty s povidly jako od babičky. Jemné těsto, poctivá náplň a voňavé pečení dělají z tohoto receptu osvědčenou klasiku, která potěší celou rodinu. Ideální ke snídani, ke kávě i na sváteční stůl.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 971 kJ / 2 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,09 g |
Tuky | 76,67 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 531 mg |
Sodík | 393 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 448,18 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ79
Moje poznámka
Domácí buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ79
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 13 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 15 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 15 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 15 minutami
Extra rychlé lívance
m.medunova před 53 minutami
Krůtí guláš
akalina1 před 3 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 13 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 13 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 13 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept na buchty,
honzíkovy buchty recept,
honzikovy buchty,
povidlové buchty - nejlepší recept,
honzíkovi buchty recept,
honzíkové buchty s povidly,
buchty s povidly hrníčkový recept,
povidlové buchty,
české buchty s povidly,
babiččiny buchty,
babiččiny povidlové buchty,
recept buchty,
babiččiny kynuté buchty,
recepty buchty,
buchty s povidlama hrníčkový recept,
recept na honzikovy buchty,
babiččiny české buchty recept,
domací kynute buchty,
buchty recept,
recepty honzikovy buchty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
tuk,
vejce,
droždí,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
Komentáře (23)
A zkoušel někdo dát celou kostku droždí?
Každý trouba peče jinak
Já při 175°C asi 20´ dozlatova, nebo vložím do trouby vyhřáté na 175°C a až povyskočí, snížím teplotu na 150°C a dopékám asi 30 minut dobleda (tyto jsou vláčnější a vydrží déle kypré).
No, ale já dávám do těsta polovinu polohrubé mouky
Děkuji za zveřejnění, buchty jsou vynikající!