Jihočeská povidla
Ovocná povidla připravená z jablek, švestek a hrušek. Jejich příprava je snadná a rychlá, ve spíži se vám budou hodit do buchet, koláčů i dalších sladkých pokrmů. Zakápnutá rumem mají ten správný říz a déle vydrží.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 594 kJ / 11 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,73 g |
Tuky | 15,93 g |
Vláknina | 162,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 695,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců.
Krok 2: Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku. Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet.
Krok 3: Druhý den za stálého míchání pyré vaříme 20-30 minut do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a ještě 5 minut povaříme.
Krok 4: Horká povidla naplníme do nahřátých skleniček a každou sklenici zalijeme 2 lžícemi rumu. Otřeme hrdla a dobře uzavřeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nemusíme sterilovat.
Zveřejněno 24. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rwo
Moje poznámka
Jihočeská povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rwo
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 13 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 20 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 2 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 6 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 7 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 7 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 7 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 11 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 11 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 12 hodinami
Tématické fráze:
povidla z pekárny,
jablečná povidla,
domácí povidla z jablek,
vaření povidel,
jablečná povidla z domácí pekárny,
jablečná povidla v domácí pekárně,
povidla v domácí pekárně,
povidla recept,
jablečná povidla z pekárny,
jablečná povidla v pomalém hrnci,
domácí povidla,
povidla,
povidla z jablek,
povidla v pekárně,
jak se vaří povidla,
povidla z domácí pekárny,
jablečná povidla recept,
povidla v pomalém hrnci,
příprava povidel,
jablečná povidla v pekárně
Suroviny:
jablko,
švestky,
hruška,
cukr krupice,
ocet vinný,
rum
Komentáře (4)