Jihočeská povidla

aja.g Kuchařka: aja.g

Zavařeniny 3 názory

Suroviny

2 kg jablko
100 ml vinný ocet
2 kg švestky
2 kg hrušky
2 kg cukr krupice
100 ml rumu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku. Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet.

  2. Druhý den za stálého míchání pyré vaříme 20-30 minut do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a ještě 5 minut povaříme.

  3. Horká povidla naplníme do nahřátých skleniček a dobře uzavřeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nesterilujeme.

Poznámka

Zdroj http://recepty.vareni.cz/jihoceska-povidla/

Paní Renátě Hřebíčkové moc děkuji za inspiraci a super recepty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jihočeská povidla

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: povidla z pekárny jablečná povidla vaření povidel jablečná povidla z domácí pekárny jablečná povidla v domácí pekárně povidla v domácí pekárně povidla recept povidla jablečná povidla z pekárny domácí povidla povidla v pekárně jak se vaří povidla povidla z jablek jablečná povidla recept příprava povidel jablečná povidla v pekárně povidla v pomalém hrnci povidla z domácí pekárny recept na povidla povidla domácí pekárna

Zapomněl/a jsem heslo