Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zveřejněno 19. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Moje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 17 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 20 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 15 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
essinKa před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 1 hodinou
Zelná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 2 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 2 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 2 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 2 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
vařená slepice,
recepty z vařené slepice,
slepice recepty,
vařené slepičí maso recepty,
cina ze slepice,
vařená slepice recepty,
vařené slepičí maso,
vařené maso ze slepice,
slepice recept,
co z vareneho slepiciho masa,
slepičí maso,
vařená slepice co z masa,
cina z vareneho masa,
recept z vařené slepice,
slepice na čínu,
maso z vařené slepice,
čína slepice,
haše se slepice,
recept na vařené slepičí na maso,
slepice ala kuřecí čína
Suroviny:
slepice,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (16)
Nechcem tu nejako podsúvať svoje recepty, ale nám veľmi chutí takýto šalát z varenej sliepky: https://www.toprecepty.cz/recept/17324-salat-z-dru...
Ale k receptu - kdysi dávno jsem na jedné oslavě jedla naprosto skvělý "salát", základ byla právě vařená slepice natrhaná na kousky, určitě tam byla sojovka a worchester, hodně různé zeleniny ( pórek, barevné papriky) a chilli papriček, tohle mi to - bez toho žloutku - připomnělo...Takže děkuji