Zelený chřest s parmezánovým krémem
Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť, když je dochutíme ještě parmazánovou omáčkou ze smetany. Tento salátek tak můžete podávat třeba jako předkrm nebo pohoštění na pikniku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 346 kJ / 1 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,80 g |
| Tuky | 109,60 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 1,32 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 25,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelený chřest s parmezánovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZP7
Moje poznámka
Zelený chřest s parmezánovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZP7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
zeleny chřest se na smetaně,
zelený chřest na smetaně
Suroviny:
chřest zelený,
voda,
cukr,
smetana ke šlehání,
sýr parmazán strouhaný,
sůl,
pepř bílý mletý,
ocet balsamiko,
jahody
Komentáře (8)
( Jen bych možná chřest dala na pařáček místo do vody....mám vyzkoušeno obojí...)