Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelený chřest s parmezánovým krémem

Jistě netradiční kombinací je spojení chřestu a jahod. Avšak věřte, že se spolu skvěle doplňují, zvlášť když je dochutíme ještě parmazánovým krémem ze smetany. Tento salátek tak můžete podávat třeba jako zajímavý předkrm nebo pohoštění na oslavách a zahradním grilování.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení krému

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení krému)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 346 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny42,80 g
Tuky109,60 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,40 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme a odlomíme tvrdé konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut. Krok 2: Smetanu ke šlehání přivedeme k varu, přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Dáme vychladit, nejlépe přes noc, dochutíme solí, pepřem a poté vyšleháme do hustého krému. Krok 3: Na sýrové křupky rozehřejeme pánvičku s nepřilnavým dnem a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a zezlátnout. Pánvičku odstavíme z ohně, necháme vychladnout a poté sýr odloupneme. Krok 4: Chřest rozdělíme na talíře a doplníme parmezánovým krémem, jahodami, zakápneme balzamikovým octem a přidáme sýrovou křupku.

TIP: 16 receptů na předkrmy - inspirace

Zveřejněno 7. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes:recept se mi moc líbí a krásné foto :-K

Krasny recept :yes: Ta "parizska slehacka z parmezanu" nema chybu <3

bofinka, magdalenka - děkuju:-K

To je nádherný recept!

S tímhle můžeš do MasterChefa:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K Nádhera.
( Jen bych možná chřest dala na pařáček místo do vody....mám vyzkoušeno obojí...)

Eja57: děkuju:-K, ale do MasterChefa bych opravdu nemohla:-D. S tím pařáčkem máš pravdu, taky už jsem ho tak dělala, je to výborný, dnes jsem ho vařila ve vodě, tak jsem to tak i napsala:-8

Tématické fráze:
zeleny chřest se na smetaně, zelený chřest na smetaně

Suroviny:
chřest zelený, jahody, smetana ke šlehání, sýr parmazán strouhaný, cukr, sůl, pepř bílý mletý, ocet balsamiko, sýr parmazán strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]