Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špecle s brokolicí a nivou

Špecle s brokolicí jsou chutným bezmasým jídlem, jemuž dodává šmrnc právě niva. Smetanová omáčka celý pokrm zjemní a propojí. Příprava je snadná a rychlá, takže ideální volba pro večeři na poslední chvíli.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chilli papricka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 466 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny39,27 g
Tuky52,90 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,20 g
Sacharidy107,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špecle uvaříme podle návodu v osolené vroucí vodě a scedíme. Krok 2: Brokolici rozdělíme na malé růžičky a asi 6 minut povaříme v osolené vodě do měkka. Poté scedíme, vrátíme na vařič a zalijeme smetanou. Krok 3: Přidáme nivu nakrájenou na kostičky, opepříme a dochutíme Vegetou. Až se niva zcela rozpustí, přidáme špecle, promícháme a podáváme.

TIP: Oblíbené recepty s nivou

Zveřejněno 2. 10. 2012

Poznámka autorky Chilli papricka

Kdo je masový, může přidat kuřecí na kostičky ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6GR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6GR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

někdo zjevně netuší, co vlastně vařil :no:

Nejsou to špecle, nýbrž tortellini.

Ivakostička 11. 2. 2014 14:19
Tak tohle je super rychlá večeře.já to tedy udělala s těstovinami a přidala trochu slaninky,aby to chytilo chuť masa pro chlapy.:yes::-)):-D

rebeka: díky za vyzkoušení. tvoje tortellini vypadaj skvěle;-)

Chilli papricka: výborné:-p;-):yes::yes: jen jsem místo špeclíků dala tortellini;-) bodík už proběhl, teď jen obrázek, jestli teda neva a díky za tip na rychlou véču:-):yes:

Tak tohle tedy zkusím:-p

Vypadá to nádherně, bodík už letí. Smetana, brokolice (špenát), sýr, popř. česnek atd. jsou dobré vždy. Bezvadná kombinace se špeclemi.:yes::yes::-K:-K

Tento recept znám, jen s malou obměnou, že místo špeclí jsou těstoviny a přidávají se i kostičky šunky. Je to taky výborné.

mňamka, to si uvařím:yes::yes::-K

1974andrea: taky kupuju v Lidlu. tyhle jsem dostala od přítelovo mamky a jsou taky dobré:-8

Bibinka: děkuji za přivítání:-) samozřejmě, jde spíš o tu kombinaci;-)

Já kupuji späzle čerstvé v Lidlu, jsou výborné, stačí je jen prohřát. A tahle kombinace surovin mně taky chutná:-p:yes:

Chilli papricka: Vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás a s námi líbilo:-K;-)
Recept se mi líbí, špecle bych si udělala doma, ale pokud není čas, zvolí se i tato varianta;-) Máš 8.bod:yes:

Tématické fráze:
noky příloha špercle, spazle, smažené špecle, dobré špecle, co to je špecle, k čemu špecle, co jsou špecle, špecle recept, zapečené špecle s brokolicí, co je to specle, špecle s brokolicí a sýrem, k čemu použít špecle, recepty špecle, špecle se špenátem a nivou, zapečené špecle s nivou, špecle se slaninou a nivou, špecle, příloha špercle, zapečený noky s brokolicí, bylinkové špecle

Suroviny:
brokolice, špecle, sýr niva, smetana ke šlehání, sůl, pepř, vegeta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu