Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní "těstoviny" bez mouky - grusetky

Hodnocení receptu je 5,0 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 636 kJ /
869 kcal
Bílkoviny76,35 g
Tuky56,55 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 1,63 g
Sůl3,88 g
Sacharidy7,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapněte troubu a dejte vyhřát na 160 st.C. Připravte dva plechy a vyložte je papírem na pečení. Krok 2: V míse rozmixujte vejce se solí, přidejte natrhanou mozzarellu a důkladně promixujte. Nakonec přidejte psyllium a znovu promixujte. Krok 3: Polovinu směsi nalijte na plech, stěrkou rozetřete natenko (2 mm). Těsto nabude, takže opravdu natenko. Dejte plech do trouby, nastavte minutku na 8 minut a po chvíli připravte stejným způsobem i zbytek těsta na druhý plech tak, abyste mohli plechy bez čekání vyměnit. Pracujte rychle, aby papír nenavlhl a nezkrabatil se. Mám horkovzdušnou troubu, přidala jsem druhý plech v průběhu pečení a jen jsem ohlídala, aby se pekl také 8 minut. Krok 4: Z upečeného těsta stáhněte papír, srolujte placku na šířku do ruličky a krájejte na tenké dlouhé nudličky. Takto jsou těstoviny připravené ke konzumaci – není třeba je vařit. Podávejte je s oblíbenou omáčkou, pestem nebo s olivovým olejem, chilli, česnekem a parmezánem.

Zveřejněno 17. 6. 2019

Poznámka autorky hosta

Podle Kateřiny Bičíkové /Proženy/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZx2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

hosta: skôr podľa Lucie Grusové, preto grusetky ;-)

mata3636: uvádím zdroj, kde jsem to četla - ale jak jsem dodatečně hledala, táhne se to netem již déle:-)

Zajímavý recept, líbí se mi:-):yes: ... a vrať mi vidličku;-):-D:-D

Tématické fráze:
grusetky recept bez psyllia, grusetky bez psyllia, dietní těstoviny, grusketky, těstoviny psyllium, těstoviny z psyllium, cuketove grusetky, grussetky, gruzetky, gusetky, recepty z psylia, dietni recepty bez mouky, testoviny z vajec a mozarely, grustky, dietní těstoviny recepty, těsto na pizu z tvatohu a psylia, dietni mouky, cgrusety, krusetky bez psilia, dietní těstovoviny

Suroviny:
sýr mozzarella, vejce, psyllium, sůl, kurkuma, řepa červená, špenát baby, olej olivový, parmazán, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu