Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě výborné chuti má i krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 658 kJ / 3 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 822,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
Moje poznámka
Třešňovo - jahodový džem s kousky ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKjo
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 54 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 44 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
marmeláda s ovocem
Suroviny:
třešně,
jahody,
pektogel,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (8)
Džem, na rozdíl od zavařeniny (kdysi zvané marmeláda), je s kousky ovoce
***
"Přidáme dvě lžičky cukru a pektogel a necháme chvíli povařit,"
No, možná by bylo lépe napsat: pokračujeme podle návodu na sáčku s pektogelem, že
***
"... jahody, ty též odstopkujeme a propláchneme pod studenou vodou."
Můžete hádat, proč se jahody NAPŘED proplachují a teprve posléze (po okapání) se odstopkují