Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 725 kJ / 1 846 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,32 g |
Tuky | 155,92 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 962 mg |
Sodík | 457 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 10,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu rozpůlíme, vhodíme do vařící vody a necháme v otevřeném hrnci chvíli přejít varem. Dáme dobře okapat a umeleme ji na masovém strojku. Poté ji smícháme s mletým masem, přidáme na kousíčku másla osmahnutou nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku se solí a vejce. (Já jsem to dělala na sádle a kořenila jako zabíjačkový prejt: přidávala jsem navíc ještě pepř, majoránku, špetku mletého nového koření, ale to je na každém, jak si to ochutí.)
Krok 2: Dobře promíchanou směs dáme do máslem vymazaného pekáčku a v troubě pečeme asi půl hodiny. Vpíchnutím zjistíme, je-li maso dobře propečeno. Krájíme na čtverce a podáváme s novými brambory nebo s bramborovou kaší a salátem.
Krok 3: *Aby prejt nebyl mastný, můžeme umlít raději dvě třetiny hovězího a třetinu vepřového masa, ne příliš tučného.
*Chceme-li prejt nastavit, můžeme přidat dvě ve vodě máčené a vymačkané žemle.
*Místo kapusty se hodí i jiná zelenina, např. květák, mladé zelí nebo různé sekané zeleniny.
*Je-li v zelenině hodně vody, zahustíme směs jemnou strouhankou.
*Tento prejt se dobře peče také v elektrické remosce nebo pečence. Tam se peče zvolna a nevysušuje se, je proto vláčný.
*Chceme-li prejt nastavit, můžeme přidat dvě ve vodě máčené a vymačkané žemle.
*Místo kapusty se hodí i jiná zelenina, např. květák, mladé zelí nebo různé sekané zeleniny.
*Je-li v zelenině hodně vody, zahustíme směs jemnou strouhankou.
*Tento prejt se dobře peče také v elektrické remosce nebo pečence. Tam se peče zvolna a nevysušuje se, je proto vláčný.
Zveřejněno 16. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prejt z masa a kapusty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1YY
Moje poznámka
Prejt z masa a kapusty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1YY
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 7 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 14 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Tématické fráze:
kapusta s masem,
jak dlouho se pece prejt,
prejt,
jak se peče prejt,
kapusta recepty,
prejt a zdraví,
kapustový prejt s masem,
jak nastavit prejt,
zeleninový prejt s masem,
recepty z kapusty
Suroviny:
maso mleté,
kapusta,
sůl,
máslo,
cibule,
česnek,
vejce
Komentáře (9)